Kom alles te weten op de MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit
Uitjes

Door Willemijn – Papa, waarom zijn ijsberen wit? Mama, wat is zwaarder een vliegtuig of een boot? Opa, waarom zagen mensen er vroeger uit als apen? Oma, wie was de eerste koning? Word jij ook bedolven onder de wat, wie, waar, hoe en waarom vragen? Misschien is het dan leuk om je kind op te geven voor de MuseumJeugdUniversiteit. Want hier krijgen kinderen antwoorden op dit soort vragen.

MuseumJeugdUniversiteit

Bij de MuseumJeugdUniversiteit kunnen kinderen tussen de 8 en 12 college volgen, net als op een echte Universiteit. Bij diverse musea worden vier of vijf zaterdagen colleges gegeven, elke maand eentje. Speciaal voor kinderen. En dus ook met interessante kinderonderwerpen. De kinderen hebben in een museum een uur lang les van een echte wetenschapper, een expert uit het vakgebied of een medewerker van het museum. En aan het eind van de collegereeks word je natuurlijk beloond met een diploma.

MuseumJeugdUniversiteit

Rolstoelsporten, Vaiana of naar de Gevangenis

Ik heb al even zitten kijken welke colleges er gegeven worden in de Haagse regio. Zo kun je in Den Haag bij het Museon terecht voor een heel diverse onderwerpen, zoals sportrolstoelen, koraal en de middeleeuwen. Bij het Haags Historisch museum en de Gevangenpoort leer je van alles over gevangenissen en straf krijgen. En in Leiden kun je in de Hortus Botanicus alles leren over de wondere wereld van planten. OOk in Leiden besteedt het Museum Volkenkunde aandacht aan de film Vaiana en aan de rendieren van de Kerstman en leer je in het Rijksmuseum van Oudheden alles over de Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren. En hou je meer van kastelen? Schrijf je dan in voor de collegereeks van het Huygens Huis in Voorburg en Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Kijk dus snel op de site van MuseumJeugdUniversiteit om jouw kind op te geven voor een aantal leerzame middagen.

MuseumJeugdUniversiteit

Praktisch

De MuseumJeugdUniversiteit is voor alle nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Niet voor ouders, helaas! Als je kind meedoet aan de MuseumJeugdUniversiteit schrijf je hem of haar in voor een collegereeks van 4 colleges. Elke maand is er een college bij het museum dat je gekozen hebt. Een collegereeks kost € 20, € 25 of € 30, afhankelijk van het museum. De nieuwe collegereeksen beginnen weer in september. Let op! Je moet er snel bij zijn want sommige beginnen al dit weekend.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart