Zaterdag 14 maart: Museumnacht Kids Den Haag: ‘Op Expeditie’ – Koop kaartjes nu ze er nog zijn

Uitjes

Door Willemijn – Zaterdag 14 maart is in Den Haag de Museumnacht Kids. Tijdens deze ‘nacht’ openen vele musea en diverse andere (culturele) instellingen hun deuren vanaf 17.00 uur met een speciaal programma voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Op basis van het programma belooft het een grootse, mooie, feestelijke en vooral avontuurlijke Museumnacht te worden. Het thema is van de Museumnacht Kids is dit jaar is immers ‘op Expeditie’; dus ga mee op avontuur en laat je verrassen… Nu er nog kaarten te koop zijn (het evenement is bijna uitverkocht) attendeer ik je er graag op, zodat je nog gebruik kunt maken van de laatste tickets. Want hier wil je graag bij zijn!

Wat een keuze: meer dan 20 deelnemende instellingen

Dit jaar doen er meer dan 20 musea en diverse andere culturele instellingen mee aan de Museumnacht Kids. Het aanbod is daarmee overweldigend, maar het kiezen is daardoor ook lastig. In alle deelnemende musea vind je verschillende activiteiten rondom het thema ‘Op Expeditie’. Een paar tips van Ranja en Rosé voor een leuke avond.

Begin in het Kunstmuseum. In dit ‘kloppende hart’ van Museumnacht Kids is niet alleen de opening (om 17 uur) van deze bijzondere avond, maar hier zijn ook veel speciale activiteiten. Zo zie je er de grootste spinnen die je ooit hebt gezien… Je kunt er een kleurenweb maken tijdens één van de workshops. Of op een gevaarlijke expeditie gaan door het museum. Als je durft tenminste. Want deze expeditie is niet zonder ‘gevaar’…  Of ga speuren in de Wonderkamers. En vergeet ook de Silent Disco niet. En dat is lang niet alles. Het Kunstmuseum pakt groots uit op Museumnacht Kids.

Na deze expeditie succesvol te hebben afgesloten wordt het tijd voor een nieuw avontuur. En dat vind je bij Volta, de energiefabriek in het Energiekwartier. Deze winter maakt een kunstenaar in de gigantische Elektriciteitsfabriek twee wild bewegende kunstwerken.  Tijdens deze avond wordt door de kunstenaar in de werkplaats gebouwd aan een spectaculaire achtbaan waarop kunstwerken door de fabriek roetsjen en sjezen. Creatief en spectaculair! Reis vervolgens door naar het centrum. In het Haags Historisch Museum vind je tijdens de Museumnacht Kids de tentoonstelling Nooit Gebouwd Den Haag te zien. Hoe zou de stad er hebben uit hebben gezien als deze bouwplannen wel waren doorgegaan? Leuk en interessant. Ook zijn er hier diverse workshops en andere leuke activiteiten.

Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht, lucht en buiten

Op Expeditie in Voorburg

Niet alleen in Den Haag kun je naar Museumnacht Kids. Ook in Voorburg zijn diverse musea en andere instellingen die je kunt bezoeken. Zo kun je in het magische Huygens Hofwijck terug in de tijd naar het moment waarop vader Constantijn Huygens en zoon Christiaan Huygens nog leefden op Hofwijck. Loop via Kinderboekenwinkel In de Wolken naar Museum Swaensteyn. Op Museumnacht Kids omgedoopt tot ‘Wonderland’ Ga het avontuur aan en ontmoet de Kolder kat, Alice en de Hartenkoningin. Maak je eigen hoedje, net zo mooi als die van de Gekke Hoedenmaker. En ook Molen De Vlieger opent zijn deuren.

Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten, musea en culturele instellingen waar je op Museumnacht Kids naar toe kunt. Het beloofd een avontuurlijke avond te worden. Ga je mee op expeditie? Veel plezier! Ps. En heb je naar de Museumnacht Kids nog zin in een feestje? Sluit dan aan bij de afterparty in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Wacht niet te lang

Wil jij zeker zijn dat je met jouw kinderen naar de Museumnacht Kids kunt? Koop dan hier te tickets. Met één kaartje (€ 7,50)  heb je toegang tot alle activiteiten. Ook kun je daarmee kosteloos gebruikmaken van de pendelbussen tussen de diverse locaties; ook dit jaar weer verzorgd door het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM). Kaartjes (in de vorm van een polsbandje) koop je online. Ze kosten 7,50 per persoon. Doen! Museumnacht is een echte aanrader.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lucht en buiten

 

Meer museum inspiratie? In onze top-10 van leuke Haagse musea voor kids vind je onze favorieten. (let op: de meeste ervan zijn open tijdens de Museumnacht Kids, maar niet allemaal). 

 

Fotocredits gebruikte beelden: Museumnacht Kids.

Delen:


Bekijk op kaart

Zaterdag 14 maart: Museumnacht Kids Den Haag: ‘Op Expeditie’ – Koop kaartjes nu ze er nog zijn

Hofvijver, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart