Muzee Scheveningen – met ‘mijn maatjes’ op zoek naar haring

Muzee scheveningen
Uitjes

Door Willemijn – Eén van de musea in Den Haag, waar mijn kinderen en ik graag naartoe gaan is Muzee in Scheveningen. Dus als we niet in Scheveningen komen vanwege het strand of voor een visje, dan komen we er wel voor Muzee, En als je Muzee op woensdag of op zaterdag bezoekt, dan kun je het combineren met een bezoekje aan de Vuurtoren (wel even telefonisch reserveren).

Muzee Scheveningen

Expositie ‘Haringen & Scheveningen – de béste maatjes’

Momenteel staat Muzee in het teken van de haring. In deze tijdelijke tentoonstelling (tot en met medio april) zie je zowel de geschiedenis van de Scheveningse haring. Je ziet het hele proces van haring in zee tot haring op je bord. Daarbij zijn er vele objecten te zien die alles  met de haringvisserij te maken hebben. Schepen, tonnen, netten, vlaggen, etc. Leuk daarbij is, dat de presentatie ervan heel erg visueel is. Er zijn weinig ‘saaie bordjes’ met tekst, maar wel veel foto’s en filmpjes over haring, en de hele alles wat er bij de vangst ervan  komt kijken. Mijn kinderen vonden het een leuke tentoonstelling.

Haring & Scheveningen

Scheveningen uit grootmoederstijd

Maar in Muzee is nog veel meer te doen. Zo kun je gaan kijken naar echte vissen in één van de aquaria, kun je en ‘duik’ nemen naar de diepste, bijna donkere, wateren van de zee en maak je kennis met een megakrab in ‘de vissenkamer’. In de verschillende stijlkamers zie je het rijke en het arme leven van de Scheveningers aan het begin van de vorige eeuw.

Muzee workshop

Speurtocht

Sinds enige tijd kun je ook een leuke speurtocht doen in Muzee, Voor kinderen tot circa 5 jaar is er nu een ‘zeepaardjes speurtocht’ (€ 1,00 extra p.p.). De speurtocht bestaat uit een boekje met talrijke beelden en plaatjes uit het museum. De kinderen moeten op zoek naar deze objecten in het museum. Een leuke en interactieve manier om extra aandachtig op ‘onderzoek’ uit gaan. Als je de speurtocht goed afrond vind je – met een beetje hulp van papa of mama – een woord. Dit wordt bij vertrek uit het museum beloond met een mooie schelp. Een leuk aandenken van een fijne woensdagmiddag!

Deze tips is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Muzee Scheveningen – met ‘mijn maatjes’ op zoek naar haring

Muzee Scheveningen, Neptunusstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart