4 mei: Nationale Kinderherdenking in Madurodam (incl. gratis toegang tot park)

Door Willemijn – Binnenkort is het 4 mei: de dag waarop we Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van alle vredesmissies daarna herdenken. Een bijzondere dag, waar ik natuurlijk ook mijn (nog kleine) kinderen iets van wil meegeven en mee wil laten opgroeien. Een mooie manier om dit te doen is tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam.

Een echte herdenking – maar dan speciaal voor kinderen

De Nationale Kinderherdenking is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam. Doordat de herdenking in Madurodam speciaal voor en door kinderen is, sluit die meer aan bij de belevingswereld van jongeren. Kinderen treden op met zang, dans en theater.  Voor heel kleintjes is het minder geschikt. Ik denk voor kinderen vanaf ca 7 jaar dat deze avond heel mooi en leerzaam is. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19:00 uur – Verzamelen op George Maduroplein
  • 19:30 uur – 20:00 uur – Verschillende optredens voor en door kinderen
  • 20:00 uur – 2 minuten stilte
  • 20:02 uur – Kranslegging door burgemeester Madurodam en burgemeester Den Haag
  • 20:10 uur – Kinderdefilé dóór Madurodam
  • 21:00 uur – Einde programma

Meld je nu aan

Wil jij naar de Nationale Kinderherdenking komen? Meld je dan aan via de speciale website. Let op: de herdenking is van 19.00 – (circa) 21.00 uur. Aanmelden is verplicht. Als je tot de deelnemers behoort, mag je op 4 mei vanaf 15.00 gratis Madurodam in en ga je ’s avonds dus naar de herdenking. Kortom: een mooie middag en een bijzondere avond in één.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

4 mei: Nationale Kinderherdenking in Madurodam (incl. gratis toegang tot park)

madurodam

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart