NIEUW: Nieuw Amsterdam – de spannende attractie in Madurodam

Door Willemijn – Madurodam, het Haagse park met kleine huisjes, rijdende treinen, ieniemienie mensjes en vliegtuigen die bijna opstijgen. Maar er is tegenwoordig meer, veel meer. Want gisteren heeft Madurodam haar grootste attractie geopend, namelijk Nieuw Amsterdam. En natuurlijk zijn wij gelijk een kijkje gaan nemen in Madurodam om zélf te ervaren hoe spannende deze familieattractie is.

Nieuw Amsterdam

Ook in het groot levensecht

Na de kleine auto’s, treinen en bootjes te hebben bekeken, togen mijn jongste twee kinderen en ik naar Nieuw Amsterdam. Vanuit het gehele park is de attractie zichtbaar, want een grote, ronde toren achterin het park valt tussen al de miniatuur huizen snel op. Bij binnenkomst in de nagebouwde Schreierstoren (de toren waar vroeger ook de schepen van de VOC vandaan vertrokken) waan je je direct in de 17e eeuw. Op een klein bureau liggen oude kaarten, een kompas, een verrekijker en passer. Kortom allerhande zaken die een echte VOC schipper nodig heeft om zijn route uit te stippelen.

Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

De Vergulde Bever

In de tweede kamer ben je ineens niet meer in de toren, maar vaar je mee op het schip De Vergulde Bever. Er is veel moeite gedaan om hier een levensechte ervaring van te maken. Zo flikkeren de scheepslampen, zwiepen hangmatten zwiepen en kraakt het hout. Voor mijn kinderen van 4 en 3 jaar was deze kamer net iets te eng, terwijl ik het een heel leuke ervaring vond. En dan ben je aangekomen in Nieuw Amsterdam en staat Peter Stuyvesant op je te wachten. Hier is duidelijk aandacht besteed aan de aankleding, huizen zijn heel mooi nagebouwd, de boot die je net hebt verlaten ligt en de kanonnen staan klaar om afgevuurd te worden…

Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

De Walstraat en de Brede weg

Wij hebben genoten van deze bijzondere attractie. Ik denk wel dat het voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan iets te spannend is. Echter het is ook niet zo éng dat je ze niet mee kunt nemen. Voor kinderen vanaf een jaar of 7 is het zeker een aanrader. De spannende elementen, effecten met licht en geluid worden gecombineerd om een verhaal uit de Nederlandse  (en Amerikaanse) geschiedenis te vertellen. Maar ook de leuke weetjes zoals de herkomst van de naam Wallstreet of Broadway zijn natuurlijk leuk om in de klas te kunnen vertellen.

 

Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

Trap een balletje of speel in de speeltuin

Maar Madurodam biedt nog meer. Inmiddels hebben ze niet alleen de kleine huisjes, maar vier van dit soort attracties. Je kunt het leven van George Maduro bekijken, het begin van Nederland ervaren in het Hof van Nederland, een balletje trappen in Zo Groot Is Oranje en nu dus ook meevaren op de Vergulde Bever in Nieuw Amsterdam. En voor de allerkleinsten is de Nijntje speeltuin een ware topper. Dus hebben we ons bezoek daar laten eindigen, want lekker spelen is voor iedereen fijn.

Nieuw Amsterdam Nijntje speeltuin

Nieuw Amsterdam Nijntje Speeltuin

Videocredits: Madurodam

Delen:


Bekijk op kaart

NIEUW: Nieuw Amsterdam – de spannende attractie in Madurodam

madurodam

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart