NIEUW: Speeltuin De Verademing

Speeltuin De Verademing
Uitjes

Door Willemijn – Een nieuwe speeltuin ontdekken is natuurlijk een feestje, vooral als de kinderen hebt van 4, 5 en 7 jaar oud. Dus toen ik zaterdag op Instagram zag dat er een nieuwe speeltuin geopend is in Wijkpark De Verademing zijn  een kijkje gaan nemen.

Speeltuin De Verademing

Drie delen

De speeltuin in Wijkpark De Verademing valt als je in het park bent direct op. Het park was in het verleden een groot grasveld met in het midden een lager gelegen sportcomplex. Nu is het vooral een speeltuin met een veldje er naast. Want ze hebben hier een prachtige klimspeeltuin neergezet. Lekker in het zand, alles van hout en met heel veel uitdagende materialen. De speeltuin is op te delen in drie delen. Er is een stuk voor kleine kinderen. Hier hebben ze rotsen gemaakt, een kleine glijbaan, een draaimolen en speeltoestellen om met het zand te spelen, zoals een zeef om te zeven en een katrol om het zand op te takelen tot grote hoogte.

Speeltuin De Verademing

Speeltuin De Verademing

Kleuterpret

Het tweede deel is voor kleuters leuk. Dit is namelijk een baan met loopbruggen, touwen waartussen je naar de overkant kunt lopen, stapstenen en andere ingewikkelde hindernissen. Voor mijn vierjarige was dit best een ingewikkelde baan, maar met een beetje hulp ging het prima. De vijfjarige is motorisch natuurlijk net iets verder en ongeveer 3 centimeter langer. Zij kon helemaal zelf de hindernissen nemen en genoot van de uitdaging om zonder het zand te raken aan de overkant te komen.

Speeltuin De Verademing

Nog uitdagender

Het derde deel is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De speeltuin biedt vooral heel veel klimvermaak. In dit deel kun je om ongeveer  twee en een halve meter hoogte over bruggen klauteren. De oudste heeft hier als een aap rond geklauterd. Ook de vijfjarige heeft delen van deze baan geprobeerd, maar vond dit zonder hulp wel moeilijk. Over boomstammen naar boven schuiven. Op grote hoogte over een net lopen, dan weer met een kippentrapje naar beneden om vervolgens weer over een boomstam naar boven te klimmen. Voor de kinderen die een beetje vaart wel vinden, is een kabelbaan gemaakt. Hier was het bij ons bezoek vrij druk, dus een lange rij. Wel vonden de kids dit natuurlijk heerlijk. Kortom allerlei leuks voor kinderen die van net iets meer uitdaging houden.

Speeltuin De Verademing

Fijne zitjes

Ook voor de ouders zijn er fijne zitjes gemaakt. Je kunt in het park op het gras een kleedje neerleggen voor een picknick. Maar er zijn ook een aantal picknicktafels neergezet. Aan alle kanten van de speeltuin staan bankjes, dus of je nu lekker in het zonnetje wilt zitten of juist wat schaduw wilt, er is altijd wel een plekje voor je. Horeca is er niet en zo ver ik weet is er geen coffee to go om de hoek. Maar met een eigen picknickmandje of flesje water en iets lekkers voor de kids is deze speeltuin zeker een verademing.

Speeltuin De Verademing

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor dit bericht geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

NIEUW: Speeltuin De Verademing

Sportpark De Verademing, Asmansweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart