Oma’s Koffer in het knusse Diamant Theater – tip voor woensdag 7 november

Oma
Uitjes

Door Willemijn – Ondanks dat ik heel veel fijne plekje in Den Haag ken, doe ik af en toe een ontdekking waarvan ik denk: “waarom ken ik dit niet?”. Het Diamanttheater in de wijk Mariahoeve is zo’n ontdekking. Door een ranja en rosé lezer werd ik gewezen op een mooie voorstelling die hier te zien was. Dus stapten wij op de fiets en genoten in een klein en gezellige zaal van een prachtige voorstelling.

Theater op school

Het Diamanttheater heeft twee locaties. Allebei in Mariahoeve. Wij zagen de voorstelling Loena’s Sterrennacht in de locatie aan de Diamanthorst. De theaterzaal is gevestigd in het Diamant College. Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen door een medewerker. Zij verkoopt aan de deur de kaartjes en houd dat nog handmatig bij op een aanstreeplijstje. In het theater is een klein buffet gemaakt met gratis ranja voor de kinderen en een betaald kopje koffie of thee voor de volwassenen. In de hal van de school stond de muziek aan. Kinderen werden uitgedaagd om een dansje te wagen. Mijn zoon, een echte danser, zwierde direct door de ruimte. Dochterlief moest even de kat uit de boom kijken. Maar na een minuut of vijf kreeg ook zij de smaak te pakken.

Diamanttheater entree

Diamanttheater

Een echte Theaterwinkel

De andere locatie is de Theaterwinkel in Winkelcentrum Mariahoeve. Midden in dit (beetje donkere) winkelcentrum is een van de winkelpanden omgetoverd tot een gezellige ruimte. Kleine voorstellingen of bijvoorbeeld lezingen worden hier gehouden. Ik vind de Theaterwinkel wat kleiner en hierdoor knusser dan de grote zaal in de school.

Aanrader voor woensdag 7 november

Aankomende woensdag kun je in het Diamanttheater genieten van weer een fijne voorstelling, namelijk Oma’s Koffer. Dit is een voorstelling waar kinderen vanaf 4 jaar niet alleen mogen kijken, maar ook mogen dansen en doen. Ik snap wel dat ze voor zo’n interactieve voorstelling hebben gekozen voor de Theaterwinkel.

Diamanttheater

Oma’s koffer

In Oma’s Koffer maak je kennis met een kokette danseres. Zij draagt een jaren ’50 swingdress, heeft een brilletje op haar neus en haar lippen rood gestift. Deze danseres danst niet alleen zelf, maar nodigt de kinderen uit om zelf ook mee te dansen in een workshop. De danseres heeft ook een oude koffer bij zich en je kunt je bijna niet voorstellen wat zij hier allemaal in verstopt: een tol, springtouw en de wel heel vriendelijke Paco de Postduif die het verhaal aan elkaar verbindt met een brief.

Praktisch

Oma’s Koffer kun je woensdag 7 november gaan zien in de Theaterwinkel van het Diamanttheater. Je vind het theater in Winkelcentrum Mariahoeve. De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 5 euro per stuk, heb je een ooievaarspas dan mag je al voor 2,50 gaan genieten. Je bestelt de kaarten online.

Kun je aankomende woensdag niet naar deze voorstelling? Je kunt hier met de allerkleinsten geregeld genieten van een Ukkieconcert. En op 5 december is er ook nog een toffe Sinterklaasmiddag. Wil je daar naartoe bestel dan snel kaarten.

 

Ranja en rosé ontvangt geen geld voor deze tip. De gebruikte afbeeldingen komen van de website van Little Doll Dance

Delen:


Bekijk op kaart

Oma’s Koffer in het knusse Diamant Theater – tip voor woensdag 7 november

Winkelcentrum Mariahoeve, Het Kleine Loo, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart