Oorkaan: klassiek voor kids, mét een knipoog – 24 februari in de Nieuwe Kerk

Door Willemijn – Vorig jaar schreef ik al eens over eens over Oorkaan. Oorkaan is een wisselend gezelschap van topmusici. Op frequente basis maken deze musici concerten voor kinderen: klassiek voor kids dus. Oorkaan werkt vanuit de gedachte dat alle kinderen toegang moeten krijgen tot klassieke muziek. Door klassieke muziek laagdrempelig én met een ‘knipoog’ in de vorm van grapjes, een verhaal en/ of verrassende effecten te presenteren hopen de muzikanten dat ‘zien spelen – doet spelen’. Zelf zag ik Oorkaan al twee keer en werd twee keer aangenaam verrast: klassieke muziek op een leuke ‘speelse’ manier gepresenteerd voor het hele gezin.

Oorkaan en het ‘Mysterie van de gevoelige snaar’

Volgend weekend – op zaterdag 24 februari – is er een leuke voorstelling van Oorkaan in de Nieuwe Kerk in hartje centrum Den Haag (ticketverkoop via Zuiderstrandtheater). Daar treden dan namelijk Emmy (viool), Maarten (piano) en Pepijn (cello) op als het ‘Suleika trio’. Ze dansen en spelen de ‘Suleika’ in de voorstelling ‘Het mysterie van de gevoelige snaar’. Althans; als optreden lukt; want de pianist heeft zijn hand in het verband….

Fotocredit: Ronald Knapp

Fotocredit: Ronald Knapp

 Voor en na de de voorstelling: workshops en ‘spoortochten’

Vanaf een uur voor aanvang en na afloop van de voorstelling kun je muzikale workshops volgen en op speurtocht gaan. Wij hadden bij de laatste Oorkaan voorstelling waar wij waren ook een knutsel- en workshopuur voorafgaand aan de voorstelling. Ik raad je aan om daar ook gebruik van de te maken. Want de combinatie van creatief zijn en genieten maakt dat dit een fijn uitje is. Deze keer kun je eigen snaarinstrument en dans de Suleika. En weet jij het mysterie van de Gevoelige Snaren op te lossen?

Praktisch

Het optreden De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar zijn in Den Haag op zaterdag 24 februari in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag. Er zijn twee voorstellingen, om 12.00 en 15.00 uur. Wil je er naar toe? Koop dan hier je kaartjes. Veel plezier!

 

Delen:


Bekijk op kaart

Oorkaan: klassiek voor kids, mét een knipoog – 24 februari in de Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart