Speuren, doen en leren bij De Papaver in Delft

Papaver Delfse Hout feb 2018
Uitjes

Door Willemijn – ‘Jongens! We gaan naar buiten!’ Dat roep ik het liefst als ik samen met de kinderen een dag of middagje vrij ben. Dus zodra het kan trekken wij de dikke jassen, laarzen, wanten en mutsen aan. Op naar de speeltuin, een bos, park of speurtocht. En juist dat laatste kun je heerlijk doen bij De Papaver in Delft. Dus toen het vorige week woensdag heerlijk weer was hebben we De Papaver weer eens een bezoekje gebracht.

Papaver Delfse Hout feb 2018

Binnen en buiten

De Papaver is het duurzaamheidscentrum van Delft. Ze willen je hier leren om duurzaam met de aarde om te gaan. Die bewustwording past mij wel, dus bekijken we eerst de tentoonstelling in het gebouw. Deze maand gaat het over de Eik. Je leert hoe deze boom groeit, wat de kenmerken zijn van een eik, welke beesten extra veel van een eik houden en zelfs voor welke kwaaltjes de eik een oplossing biedt. Ook is er binnen voor de kleintjes een speeltafel en voor de iets grotere kinderen is er een onderzoekstafel. Mijn oudste zoon vond vooral die laatste tafel leuk. Kijken door een grote loep naar kleine botjes, vlinders en een bij is helemaal op zijn lijf geschreven.

Papaver Delfse Hout feb 2018

Papaver Delfse Hout feb 2018

Speuren en doen in de Heemtuin

Maar we kwamen natuurlijk om lekker ‘naar buiten’ te gaan. Bij de balie kun je voor een klein bedrag een speurtocht kopen. Daar hebben ze verschillende soorten van. Elk seizoen zijn de speurtochten weer anders. Wij kozen voor een doespeurtocht door de naastgelegen Heemtuin. En die is leuk voor het hele gezin, maar vooral voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud. Op 12 plekken in de heemtuin moeten de kinderen de natuur ontdekken. Tijdens de wandeling krijgen de kinderen opdrachten als lopen over een boomstam, beestjes zoeken in de composthoop, ontdekken waarom de fluweelboom een fluweelboom heet en regenwormenstampen op het gras.

Papaver Delfse Hout feb 2018

Papaver Delfse Hout feb 2018

Voor alle leeftijden

Heb je meer uitdaging nodig? Dan kun je kiezen voor een van de andere tochten. Ze hebben ze een Zwerfafval-bingo, waarbij je met een grijper en een vuilniszak op zoek gaat naar afval om de natuur schoon te maken. Ook is er een ontdektocht door Delfse Hout. Je kunt een Groen doet goed-rugzak meenemen om de natuur te ontdekken of een Kompastocht doen en een echt avontuur beleven. De nieuwste aanwinst is de knapzakroute. Deze is wat duurder, maar biedt ook wel voor anderhalf tot 2 uur vermaak in de Bieslandse Polder. En de onderdelen in de knapzak mag je meenemen naar huis.

Papaver Delfse Hout feb 2018

Papaver Delfse Hout feb 2018

De Lentespelen

Ook in de Voorjaarvakantie is De Papaver geopend. Dan doen ze mee met het Delftse initiatief De Lentespelen. Samen met onder andere kinderboerderij Buytendelft en de Delftse Natuurwacht worden elke dag leuke activiteiten georganiseerd. Op maandag 26 februari kun je bijvoorbeeld een takkentocht maken bij De Papever. Voor het totale programma van De Lentespelen kun je het beste even op deze site kijken.

Papaver Delfse Hout feb 2018

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Speuren, doen en leren bij De Papaver in Delft

Natuur- En Milieucentrum de Papaver, Korftlaan, Delft, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart