De Papaver – Proeftuin voor kids en ouders met liefde voor de natuur (Delft)

Papaver Delft (2)
Uitjes

Door Bernard – Bij ons thuis proberen we duurzaam en milieuvriendelijk te leven. Zeker niet op een extreme manier, maar bewust en weloverwogen. We scheiden op een vrij strenge manier ons afval, kiezen bewust voor de fiets of het OV in plaats van de auto, trekken een extra trui aan als het koud is en kopen geen plastic tasjes. Geen grootse zaken, maar een manier om onze bijdrage te leveren. Daarbij valt me op, dat de kinderen het vooral erg leuk vinden. Milieueducatie voor kids op een speelse manier: dat is ook wat ‘De Papaver’ doet.

Papaver Delft (1) Papaver Delft (4) Papaver Delft (5)

Cola-kruid en Ezelsoren

Bij de Papaver kun je als kind op een leuke en speelse manier kennismaken met de natuur en met een duurzame manier van leven. En dit alles in een heel prettige en ongedwongen omgeving. Je vindt hier geen milieu-fanatici, maar pragmatische vrijwilligers met liefde voor de natuur. Dat begint met bijvoorbeeld een ‘knuffel speurtocht’ door de kruidentuin. Hier kun je daadwerkelijk kruiden voelen, ruiken en proeven. Wil jij bijvoorbeeld weten of cola kruid ook écht naar cola smaakt of Ezelsoren net zo zacht zijn als een echte ezel? Dan proef of voel je dat toch even?

Papaver Delft (6)

Ontdektafel

En ook binnen zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ze aan een ontdektafel kijken door een loepje en leren over de kikker. Maar ook spelen in een speelhuisje of aan de blokkentafel. Voor de ouders is er een heel bescheiden koffiehoekje en een winkeltje waar hand-made producten worden verkocht. Uiteraard van mooie natuurlijke materialen.

Papaver Delft (9)

Papaver Delft (10)

‘Buzz-halte’

Ook onderneemt De Papaver diverse initiatieven om kinderen (en hun ouders) te leren over de natuur en een duurzame levensstijl. Dat doen ze op een leuke en grappige manier. Zelf kon ik bijvoorbeeld wel glimlachen om de insecten ‘Buzz-halte’, inclusief haltevertrekstaat. Mijn kinderen vonden het uitje ‘slootje scheppen’ (kikkerdril, etc). juist weer erg leuk.

Papaver Delft (3)

Buren

Aangrenzend vind je het Arboretum, ofwel bomentuin, een heemtuin en een bloementuin. Zeker een wandelingetje waard. En ben je uitgekeken bij de Papaver, vergeet dan ook niet een bezoek aan twee naast gelegen leuke uitjes. Tegenover de Papaver vind je kinderboerderij BuytenDelft. Eén van de mooiste kinderboerderijen in de Haagse regio. En achter De Papaver vind je de ‘Vogel & Egel opvang Delft’ (enkel bezoek op afspraak). Iets verderop (ca 800 m) kun je ook heerlijk zitten bij Café du Midi en als je nog zin hebt in een wandeling door Delftse Hout is Knus zeker een bezoekje waard.

Papaver Delft (11)

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

De Papaver – Proeftuin voor kids en ouders met liefde voor de natuur (Delft)

Papavertuin, Korftlaan, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart