Meivakantie: Slootjessafari en meer water bij De Papaver

slootjessafari
Uitjes

Door Willemijn – Afgelopen zomer was de slootjessafari die ik met mijn oudste zoon deed bij De Papaver in Delft een van de top 3 leukste Ranja en Rosé uitjes. Dat vond hij zeker en ik ben het daar wel mee eens. Met dit mooie weer (dat was het toen ook) is dit een echte aanrader om eens te doen. Komende dagen heb je bij De Papaver in Delft weer de kans om dit leuke uitje te herhalen. Hier wordt namelijk de Week van ons Water gevierd. Dé kans om op onderzoek te gaan naar het waterleven in de sloten.

slootjessafari slootjessafari

Speurtochten, heemtuin en natuur voor kids

De Papaver vind ik sowieso een van de fijne plekken die ik door Ranja en Rosé ontdekt heb. Het duurzaamheidscentrum aan de Korftlaan biedt veel leerzame natuuractiviteiten voor kids. Zo kun je hier altijd terecht voor een speurtocht, meestal over eigen terrein of door de naastgelegen Heemtuin. De speurtochten worden aan het jaargetijde aangepast. Maar je kunt hier, meestal in het weekend en zeker in de vakantie ook terecht voor excursies of doe-dingen.

slootjessafari

slootjessafari

Week van ons water

Komende dagen, tot 13 mei wordt de ‘Week van ons water’ gevierd. In samenwerking met het Hoogheemraadschap Delfland organiseert De Papaver superleuke wateractiviteiten. Onderstaand overzicht van de activiteiten die je de komende dagen kunt gaan doen. En als je meer wilt weten over de slootjes-safari…ik schreef er eerder een blog over.

Wedstrijd: Wie vindt het zeldzaamste waterdier?

Ken jij de grote spinnende watertor? Hij is niet heel zeldzaam, maar wel spectaculair groot en de zwaarste kever in Nederland. Ga hem en nog heel veel andere waterdieren ontdekken met het slootjespakket van De Papaver. Het pakket is de hele week voor € 5,- per dag te huur. De persoon die het zeldzaamste waterdier ontdekt, wint een prijs! De wedstrijd start op maandag 7 mei en loopt tot en met zondag 13 mei. Maak een foto van je gevangen waterdieren. Je moet ze natuurlijk niet ‘echt vangen, maar gewoon terugzetten in de sloot.

dinsdag 8 mei: Waterdierendag

Dinsdag 8 mei staat in het teken van ‘Waterdieren’. De Papaver organiseert  om 10, 11, 13 en 14 een workshop ‘waterdieren’. De workshop duurt 1½ uur en bestaat uit twee delen: de speurtocht ‘Vijvergeheimen’, en een kikkermasker maken. De workshop is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Je kunt gratis deelnemen. Wel is het verstandig om aan te melden, want er kunnen maximaal 30 personen per workshop deelnemen. Om aan te melden kun je een mail sturen aan thea@papaverdelft.nl

slootjessafari

woensdag 9 mei: levend kikkerbord

Wil je liever niet met je schepnet waterbeestjes vangen? Maar wel alles over kikkers en padden leren? Speel dan het Levend kikkerbord op woensdag 9 mei. Het Heempark is het spelbord en jij bent de pion! Er zijn verschillende opdrachten in het spel, zoals een plaats teruggaan of als een kikker naar het volgende nummer springen. Tussen 9.30 en 16.00 uur is het spel beschikbaar. Deelname kost € 5,- . Het spel is geschikt voor iedereen die van spelletjes houdt en 4 jaar of ouder is.

donderdag 10 mei  is het de hele dag feest

Donderdag is het de hele dag feest bij De Papaver. Van 10 tot 16 uur ben je welkom voor het festival ‘Met Vockestaert de boer op!’ Kinderen kunnen genieten van muziek met Circus Hannes, je kunt met natuurlijke materialen een muziekinstrument maken of boomklimmen met de Boomklimclub Delft. Het Festival is echter veel grootser. Kijk snel in de folder folder Vockestaertdag 2018 voor het hele programma en de deelnemende bedrijven.

slootjessafari

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.  

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart