Parade plezier in het Westbroekpark

Uitjes

Door Willemijn – De Tour de France, de schoolvakantie en de Parade. Dit zijn voor mij de drie signalen dat het écht zomer is. Helaas kunnen we niet naar de tour, maar kunnen we van het laatst genoemde evenement wel volop genieten. Want sinds afgelopen vrijdag staat de Parade weer in het Westbroekpark. Dus gisteren zijn wij gelijk gaan kijken.

De Parade is meer dan theater

De Parade is een rondreizend theaterfestival wat vanuit Rotterdam naar Den Haag komt, dan Utrecht bezoekt en afsluit in Amsterdam. En als je denkt dat je alleen maar naar toneelvoorstellingen kunt gaan kijken, dan heb je het mis. Want de Parade is meer. Het is lekker eten, vermaak, zon, terrasjes, een zweefmolen en nog veel meer. En dat alles in een nostalgische setting met de mooiste aankleding. Soms een beetje gek, maar vooral met heel veel zorg opgebouwd. En omdat het een verzameling van fijne dingen is, is het ook zo’n heerlijk zomers festival.

arade - westbroekpark (10)

De KinderParade

Een Paradedag begint dagelijks met de KinderParade. Speciaal voor kinderen zijn er een aantal vermakelijke voorstellingen. Elke dag wisselt het aanbod, dus check eerst even de site of kijk bij binnenkomst op het programmabord. Wij kozen er voor om na binnenkomst een rondje te lopen om eens te kijken naar de leuke dingen die er te doen zijn. Maar ook om de kinderen een beeld te geven van de Parade en te laten zien wat er allemaal voor leuks te doen is. Zo kunnen kinderen bij Poffertjes au Gwen Marie zelf hun poffertjes bakken, worden er pannenkoeken gebakken in de prachtigste tekeningen bij Artistic Crêpe of kun je zelf een knutselwerk in elkaar timmeren, een prachtig schilderij verven of je naam in graffiti spuiten bij Villa Lila. Maar je kunt ook zwieren in de zweefmolen of naar een van de leuke voorstellingen.

Parade - westbroekpark (6)

Parade - westbroekpark (5)

Als heksen graffiti spuiten…

Wij hebben graffiti gespoten, wat mijn zoon als ‘super vet’ betitelde en we zijn naar Als heksen heksen… geweest. Een voorstelling, waarin het verhaal door de muziek verteld wordt. Mijn oudste is niet zo muzikaal en zat een beetje voor zich uit te staren, terwijl de middelste juist genoot van deze voorstelling en helemaal in het verhaal gezogen werd. Dat geeft dus weer aan dat de voorstellingen en activiteiten heel persoonlijk zijn en dat je dus even zelf moet kijken wat bij jullie past.

Wat het belangrijkst is, is dat de sfeer op de Parade bij iedereen past. Iedereen is welkom. En of je nu een middagje lekker rondkijkt of juist een hele rij aan voorstellingen wilt bezoeken, een terrasbeest bent of niet duizelig te draaien in de zweefmolen. De parade biedt zo veel vermaak dat mag én wil je niet missen.

Parade - westbroekpark (3)

Parade - westbroekpark (2)

Praktisch

De Parade staat tot en met 16 juli in het Westbroekpark in Den Haag. Het Paradeterrein gaat dagelijks om 14 uur open. Je kunt tussen 14 uur en 15 uur gratis naar binnen. Daarna is de entree €7,50 pp. Kinderen tot 17 jaar hebben altijd gratis toegang. Uiteraard betaal je op het terrein wel voor de voorstellingen en voor eten en drinken. Je kunt gewoon met geld afrekenen en bij de meeste horeca en theaters kun je wel pinnen.

Parade - westbroekpark (7)

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.  

Delen:


Bekijk op kaart

Parade plezier in het Westbroekpark

Westbroekpark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart