Zweven, theater en pannenkoeken op De Parade 2018

Parade 2018
Uitjes

Door Willemijn – De Tour de France, de schoolvakantie en de Parade. Dit zijn voor mij, naast het fantastische weer van de afgelopen weken, de drie signalen dat het écht zomer is. Helaas gaan wij dit jaar geen kijkje nemen bij de Tour, maar is de zomervakantie wel echt begonnen vrijdag en hebben we gisteren een kijkje genomen op De Parade van dit jaar.

De Parade is meer dan theater

De Parade is een rondreizend theaterfestival wat vanuit Rotterdam naar Den Haag komt, dan Utrecht bezoekt en afsluit in Amsterdam. En als je denkt ” theater, dat is mijn ‘ding’ niet zo” lees dan toch even verder. Want de Parade ga je zeker leuk vinden.  Want als je denkt dat je alleen maar naar toneelvoorstellingen kunt gaan kijken, dan heb je het mis. De Parade is meer. Het is lekker eten, vermaak, zon, terrasjes, een zweefmolen, festival, poffertjes en nog veel meer. En dat alles in een nostalgische setting met de mooiste aankleding. Soms een beetje gek, maar vooral met heel veel zorg opgebouwd. Juist die verzameling van fijne dingen maakt het een heerlijk zomers festival.

Parade 2018

De KinderParade

Een Paradedag begint dagelijks met de KinderParade. Speciaal voor kinderen zijn er een aantal vermakelijke voorstellingen. Elke dag wisselt het aanbod, dus check eerst even de site of kijk bij binnenkomst op het programmabord. Wij kozen er voor om na binnenkomst een rondje te lopen om eens te kijken naar de leuke dingen die er te doen zijn. Maar ook om de kinderen een beeld te geven van de Parade en te laten zien wat er allemaal voor leuks te doen is. Zo kunnen kinderen bij Poffertjes au Gwen Marie zelf hun poffertjes bakken, worden er pannenkoeken gebakken in de prachtigste tekeningen bij Artistic Crêpe (wij lieten een Donald Duck maken) of kun je zelf een knutselwerk in elkaar timmeren, een prachtig schilderij verven of je naam in graffiti spuiten bij Villa Lila. Maar je kunt natuurlijk ook zelf of met de kids eindeloos zwieren in de zweefmolen of naar een van de leuke voorstellingen.

Parade 2018 Parade 2018 Parade 2018

Timmerende Assepoes

Wij hebben getimmerd, wat zowel mijn zoon als dochter fantastisch vonden en we zijn naar de voorstelling Assepoes geweest. Assepoes is een voorstelling die het bekende sprookje in een modern en humoristisch dansjasje steekt.  Mijn dochter vond het fantastisch, mijn zoon heeft duidelijk minder interesse in dans want die vond het halverwege een beetje saai worden.

Wat het belangrijkst is, is dat de sfeer op de Parade bij iedereen past. Iedereen is welkom. En of je nu een middagje lekker rondkijkt of juist een hele rij aan voorstellingen wilt bezoeken, een terrasbeest bent of niet duizelig te draaien in de zweefmolen. De parade biedt zo veel vermaak dat mag én wil je ook dit jaar niet missen.

Parade 2018 Parade 2018

Praktisch

De Parade staat tot en met zondag 22 juli in het Westbroekpark in Den Haag. Het Paradeterrein gaat dagelijks om 14 uur open. Je kunt tussen 14 uur en 15 uur gratis naar binnen. Daarna is de entree €7,50 pp. Kinderen hebben altijd gratis toegang. Uiteraard betaal je op het terrein wel voor de voorstellingen, voor workshops en voor eten en drinken. Je kunt gewoon met geld afrekenen, maar neem voldoende cash mee. Soms kun je pinnen, maar in heel veel gevallen ook niet.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.  

Delen:


Bekijk op kaart

Zweven, theater en pannenkoeken op De Parade 2018

Westbroekpark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart