Ga je mee, naar ‘Het Paradijs’? Een verborgen schat…

Uitjes

Door Willemijn – De titel van dit stukje klinkt een beetje evangeliserend. Maar zo is het zeker niet bedoelt. Ik wil je graag iets meer vertellen over Het Paradijs… Ik leg het uit. De Koninklijke Schouwburg kennen jullie. Dit prachtige majestueuze theater aan het Korte Voorhout komt zo nu en dan voorbij op Ranja en Rosé. Geregeld zijn er in dit prachtige gebouw grote familie- en kindervoorstellingen. Maar wist je dat de Koninklijke Schouwburg ook een theaterzaal heeft voor kinderen? Deze moet je weten te vinden.

Koninklijke_Schouwburg

Zolder

Deze kleine zaal – met maar 60 stoeltjes – vind je niet zomaar. Je moet er heel wat trappen voor beklimmen. Maar dan – als je hélemaal bovenin de Koninklijke Schouwburg bent – letterlijk op de zolder –  dan vind je daar … Het Paradijs! Het Paradijs is een theater in het klein. Na de toegangsdeur kom je in een kleine gezellige hippe ruimte met een leuke koffiehoek. Ouders gaan hier aan een tafeltje zitten en genieten van een goede kop koffie of thee. Voor de kids is er zelf-service ranja. En er is een grote speelhoek: verkleedkleren, poppenkast, knutselspullen, etc. Een waar paradijs voor kids en ouders. En dan komt het leukste nog: na genoten te hebben van je koffie (en een tijdje spelen voor de kids) kun je binnentreden in het kleine theater. De kinderen op het podium en de ouders er achter. Je zit letterlijk onder de gewelven van de Koninklijke Schouwburg. En de kids zitten met hun neus ‘in’ de voorstelling. Een hele leuke manier om kennis te maken met de schouwburg.

Voorstellingen in Het Paradijs

In Het Paradijs zijn zeer regelmatig leuke kindervoorstellingen. Zo zag ik er laatst Pak’m. De Komende weken zie je er onder meer: Boef (zondag 17 november, 4+ jaar), over een grappig kat-en-muis spel tussen een boef en een agent. Of neem een kijkje bij Moes (22 december, 1,5+ jaar) of TimTim (19 januari, 2+ jaar). Wil jij ook wel eens een kijkje nemen in Het Paradijs? Bekijk dan hier wat er de komende tijd nog meer te zien is. Veel plezier!

Delen:


Bekijk op kaart

Ga je mee, naar ‘Het Paradijs’? Een verborgen schat…

Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart