Koop nu je Park Sorghvliet jaarkaart: een jaar rust en natuur midden in de stad

Sorghvliet bospad
Uitjes

Door Willemijn – Misschien ken je hem wel, die hoge stenen muur langs de Scheveningseweg, tussen het Vredespaleis en de Adriaan Goekooplaan. Maar wist je ook dat achter deze muur het prachtige park Sorghvliet verscholen ligt? Het park is afgeschermd door de muur om de aanwezige natuur- en cultuurhistorische waarde te beschermen van de buitenwereld. En niet iedereen mag er in, maar jij vanaf nu wel. Jíj weet vanaf nu dat je voor dit mooie park een jaarkaart kunt kopen. En die kun je het beste snel kopen, want hij is een kalenderjaar geldig tot 31 december 2018.

Laat je zorgen vlieden

Park Sorghvliet, waar onder andere de tuin van het bekende Catshuis (de ambtswoning van de minister-president) onder valt, heeft een oppervlakte van ruim tweeëntwintig hectare. Het park heet Sorghvliet omdat in vroeger tijd de bewindslieden in dit park hun zorgen konden laten vlieden (vergeten). En wil jij ook even rust in onze drukte? Even geen (of heel weinig) mensen tegenkomen? Dan is een bezoekje aan Sorghvliet heerlijk.

Rust en natuur

Wij komen hier graag, om gewoon even lekker buiten te zijn met ons eigen gezin. Je komt hier echt alleen voor de rust en de natuur. Ik heb dat zo af en toe echt nodig in alle hectiek van school, werk, vrienden, verkeersdrukte, boodschappen doen en familie. De kinderen genieten dan van takken zoeken, verstoppen achter een boom, rennen van boom naar boom, het gevoel van ‘verdwalen’ in het bos. En daar kan ik weer heel blij van worden. Er zijn mooie wandelpaden, bankjes en her en der een veldje waar de kinderen wat kunnen rennen. Maar er zijn dus geen speeltuintjes,  horecagelegenheden of barbecueplekjes (dat laatste is streng verboden). Dus wil je even rust? Wil je even geen andere mensen om je heen? Koop een kaart en loop zo af en toe een rondje door Park Sorghvliet.

Sorghvliet poort 2

Praktische informatie

De ingang van Park Sorghvliet ligt aan de Scheveningseweg. Voordat je het park kunt bezoeken moet je een toegangskaart kopen. Deze kaart geeft je een jaar lang voor € 7,50 toegang tot het park. Je kunt ze het gehele jaar kopen bij de VVV in de Centrale Bibliotheek, Boekhandel Scheveningen in de Keizerstraat en bij Paagman op de Frederik Hendriklaan. Neem de kaart altijd mee, want er wordt, vooral in het weekend, op gecontroleerd. En let bij de aanschaf goed op. Want er kunnen maar een beperkt aantal personen per kaart mee, dus voor een ‘groot’ gezin heb je twee kaarten nodig.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Koop nu je Park Sorghvliet jaarkaart: een jaar rust en natuur midden in de stad

Park Sorghvliet, Scheveningseweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart