Peter en de wolf door het Residentie Orkest – 18 februari

Door Willemijn – Wie is er niet mee opgegroeid? Het sprookje van Peter en de Wolf met de onvergetelijke, klassieke muziek van Sergei Prokovjev. Door goed naar de muziek te luisteren hoor je het verhaal ontstaan. De fluiten zijn de vogels, de hoorns vertolken de wolf en de strijkers hebben de rol van de vrolijke Peter. Om dit nog beter te laten horen aan de kinderen is er een verteller die je meeneemt in het verhaal. Wij hadden een LP (Langspeel Plaat) van dit sprookje. Ik heb hier als kind zo van genoten, dat ik mijn kinderen deze prachtige muziek ook graag wil laten horen. En dat kan op zondag 18 februari. Want dan brengt het Residentie Orkest het sprookje Peter en de Wolf ten gehore.

Peter mag niet buiten spelen van opa, maar dan…

Het verhaal gaat over Peter. Hij woont met zijn opa aan de rand van een bos. Van zijn opa mag Peter niet buiten het hek spelen, omdat er gevaarlijke dieren in het bos zijn. Peter is helemaal niet bang en op een mooie dag speelt hij, ondanks opa’s waarschuwingen, met zijn dierenvriendjes buiten het tuinhek. Dan verschijnt een grote, hongerige wolf die achter ze aankomt…..

Peter en de Wolf

Drie voorstellingen in één

Peter en de Wolf is het pronkstuk van deze voorstelling. Maar je wordt ook nog verwend met twee andere muzikale stukken. Ook Tubby the Tuba van Kleinsinger en de  Ouverture ‘The Wasps’ van Vaughan Williams worden ten gehore gebracht.

Praktisch

De voorstelling is op zondag 18 februari. De voorstelling van 11 uur is inmiddels uitverkocht. Maar om 13 uur zijn er nog kaarten beschikbaar. De voorstelling wordt gespeeld door het Residentie Orkest. Hun vaste theater is het Zuiderstrandtheater aan de Houtrustweg 505 in Den Haag. Kaarten zijn te bestellen via de website van het Zuiderstrandtheater. En wees snel! Want de kaartverkoop gaat heel hard.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Peter en de wolf door het Residentie Orkest – 18 februari

Den Haag, Zuiderstrandtheater, Vissershaven, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart