Peutergym! Een leuk en sportief uitje

Peutergym
Uitjes

Door Priscilla – Deze week neem ik jullie mee naar het leukste uitje voor peuters in het Westland. Wij zijn gaan peutergymmen bij Berna Sport. Na een zoektocht op internet ben ik daar terecht gekomen. Ik was namelijk op zoek naar peutergym op een dag dat ik vrij ben. Het voordeel van Berna Sport is dat zij in diverse plaatsen in het Westland en op verschillende dagen peutergymlessen geeft. Maar als je niet in het Westland woont, lees dan zeker ook onze ervaringen, want peutergym wordt in heel veel plaatsen aangeboden.

Peutergym

Geen verplichte oefeningen, maar zelf ontdekken

Lucas en Esmee vinden de peutergym geweldig! Iedere week is er een uitdagend klim- en klauterparcours opgesteld in de gymzaal. De kindjes mogen eerst, met hun begeleider (mama, papa, oma, opa etc.) lekker vrij rondrennen en bewegen. Ze hoeven geen verplichte oefeningen te doen in het parcours, maar ze zijn vrij om in het parcours te bewegen zoals zij zelf graag willen en kunnen zo alles ontdekken.

Peutergym

Leren luisteren naar de juf en liedjes zingen

Na een kleine 10 minuten, klapt juf Berna in haar handen en moeten alle kindjes met hun begeleider op de grond gaan zitten. Dan worden er verschillende liedjes gezongen en bewegingen geoefend. Zo leren de kindjes goed luisteren naar de “juf” en wordt dat gecombineerd met leuke bewegingen. Daarna mogen de kindjes weer lekker spelen. Een kwartier voor het einde van de les, die 45 minuten duurt, wordt het sein gegeven om alle attributen op de ruimen. Vele handen maken licht werk en binnen 5 minuten is dat dan ook gebeurd. Dan mogen de kinderen het laatste beetje energie dat zij nog in zich hebben er uit rennen. Op het teken van de juf, rennen de kindjes met hun begeleider naar de overkant van de gymzaal.  Het leukste vinden de kinderen het, als zij dit de laatste keer mogen doen, met zo veel mogelijk herrie! De les wordt afgesloten in een grote kring, waarbij nog een aantal liedjes wordt gezongen. En met een beetje geluk is er een kindje jarig, dan sluit je de les af met zingen en wat lekkers.

Peutergym

Wil jij ook gezellig mee doen met je peuter?

Meedoen met peutergym, kan vanaf 1 jaar of vanaf het moment dat je kindje (bijna) zelfstandig kan lopen. De activiteiten zijn erop gericht om het lichaam van je peuter, de zintuigen, het waarnemingsvermogen, de weerbaarheid en de interactie tussen ouder (opa / oma / oppas) en kind onderling spelenderwijs te ontwikkelen en te stimuleren.  Je bent samen met je kindje aan het spelen, klimmen en klauteren en zo kan je kleintje op een speelse manier de energie kwijt. Lucas is vooral dol op het klimmen, klauteren en rennen. Esmee is gek op het zingen van de liedjes, de bewegingen van de juf na doen en springen op de trampoline. Elk kind verschillend is, maar met peutergym is dit geen enkel probleem.

Peutergym

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Peutergym! Een leuk en sportief uitje

Berna Sport, De Boerstraat, Poeldijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart