Pieter Konijn – een heerlijke familiefilm

Door Willemijn – Een regenachtige woensdagmiddag en een bioscoopbon die bijna gaat verlopen. Het ideale recept voor een middagje in de bioscoop. Dus nam ik gistermiddag met mijn twee oudsten de bus naar Scheveningen om onszelf te trakteren op een bezoekje aan de film Pieter Konijn. Helemaal leuk omdat de film deze week officieel in première is gegaan.

Levensecht geanimeerd

Mijn kinderen kennen het verhaal van Pieter Konijn, zowel uit de boeken van Beatrix Potter, met de mooie pentekeningen als van de tekenfilmpjes die geregeld op TV voorbij komen. Maar zo mooi en echt als we het stoere konijn gisteren gezien hebben kennen we hem nog niet. De film is een speelfilm met ‘echte’ acteurs, in een romantisch Engels landschap en met bijna levensecht geanimeerde konijnen, varkens, muizen, herten, egels en kikkers. Het is dat de dieren veelal gedeeltelijk gekleed zijn, praten en op hun achterpootjes lopen dat je snapt dat deze dierenwereld door de mens is gemaakt. Het lijkt zo echt dat je bijna gaat geloven dat de konijnen in Engeland meer kunnen dat onze Hollandse duinkonijnen.

Pieter konijn

fotocredits: Pathé / Sony

Strijd om de moestuin

In deze film ontmoeten we het stoere konijn Pieter, zijn lieve zusjes en zijn aangetrouwde neef. De konijnen wonen op het landgoed van Meneer Verhoef, een oude knorrige baas die de konijnen liever niet in zijn moestuin ziet. Ook leren we al vroeg in het verhaal Bea kennen, een kunstenares die de lelijkste schilderijen maakt, maar de mooiste pentekeningen van de konijnen op papier zet. Ook is al snel duidelijk dat zij een grote liefde koestert voor de konijnen. Als meneer Verhoef helaas komt te overlijden gaat zijn huis, landgoed en moestuin naar zijn verre achterneef uit Londen. De jonge meneer Verhoef is zo mogelijk een nog grotere konijnenhater dan zijn oude oom. Als hij ook nog de liefde weet te winnen van Bea dan bindt Pieter Konijn de strijd aan met deze jongeman uit de stad. Van klemmen in de moestuin tot explosieven in de konijnenholletjes, alles wordt ingezet om de konijnen te verslaan. Wie deze strijd uiteindelijk wint? Dat moet je zelf gaan zien…..

Pieter Konijn

Fotocredits: Pathé / Sony

Mama, mag ik op schoot?

De film is aangemerkt als een film voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik had (stiekem) ook een vijfjarige mee en zij vond het heel spannend. Halverwege hoorde ik ook een zacht stemmetje naast mij: ‘mama, mag ik op je schoot?’. Mijn zoon van bijna 7 heeft vooral hard zitten lachen om de dingen die zowel meneer Verhoef als de konijnen verzinnen om elkaar het leven zuur te maken. Ik denk dus dat de leeftijdindicatie voor deze film wel klopt met wat je gaat zien. Want hoe lief de konijnen ook lijken, er zitten een aantal spannende stukken in. Ook zijn enkele passages voor een kind moeilijk te begrijpen. En er wordt zo af en toe een grapje gemaakt die vooral de papa’s en de mama’s leuk vinden. Maar buiten dat is het een echte kinderfilm die ik je zeker zou aanraden om te gaan zien.

Pieter Konijn

Fotocredits: Pathé / Sony

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. De kaartjes voor de voorstelling hebben we zelf betaald.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart