Trampoline ‘hemel’… in een kerk – Planet Jump

Planet Jump 4
Uitjes

Wat is er niet leuker dan springen, dollen, rennen en spelen voor kinderen? Het liefst bied ik de kinderen elke dag buiten de kans om echt even wild te kunnen doen. Maar soms gaat dat niet: je hebt het druk, het weer zit niet mee of je hebt de speeltuin in de buurt wel een beetje gezien. Dan is het fijn dat er indoor speelplekken zijn. En ondanks dat ik geen fan ben van speelhallen wil ik Planet Jump toch noemen. Al is het maar door de bijzondere locatie.

Door het dak in een kerk

Planet Jump is een indoor trampoline hal. In tegenstelling tot wat je verwacht bij een ‘hal’ is Planet Jump gesitueerd in een oude kerk. In de kerk zijn over de gehele vloer trampolines geplaatst waar kinderen zich een uur lang op mogen vermaken (niet voor volwassenen). Elke heel uur mag er een nieuwe groep van maximaal 32 kinderen starten. Dit systeem heeft als nadeel dat je niet ‘zomaar’ binnen kunt lopen. En dat je als je met meerdere kinderen komt, je mogelijk ook niet op hetzelfde moment kunt beginnen, omdat de groep vol kan zijn. Het voordeel is dat het nooit extreem druk is of dat kinderen continu heen en weer lopen. Daarnaast zijn de kinderen na een uur springen zo moe, dat het ook wel genoeg geweest is voor ze en dat ze moe maar voldaan naar huis gaan.

Koffie op het altaar

Terwijl de kinderen zich vermaken, is er op het oude altaar een ‘Planet Lounge’ gecreëerd. Naar mijn mening is dit een wat ongezellige koffiehoek in plaats van een lounge. Er zijn veel grote tafels neergezet en een paar oude banken bij de kringloop gehaald. De horeca is bescheiden. Wel is er prima wifi, dus als je nog even wilt werken dan is dat zeker mogelijk. Ook voor het vermaak van de allerkleinsten (met bijvoorbeeld een filmpje) kan die wifi wel handig zijn. Ondanks de matige setting voor ouders is een uurtje wachttijd met een kopje koffie best goed te doen. Want als je weet dat je kinderen een super leuk springuur hebben, dan is wachten toch helemaal niet zo heel erg?

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé Ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Trampoline ‘hemel’… in een kerk – Planet Jump

Planet Jump, Stadhoudersplantsoen, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart