Plaswijckpark: leuker bestaat niet! (Hillegersberg, Rotterdam)

Uitjes

Door Willemijn – In de laatste vakantieweek zijn wij, om de zomervakantie fijn af te sluiten naar Plaswijckpark gegaan. Plaswijckpark ligt op ca. 20 minuten rijden van Den Haag in Hillegersberg Rotterdam. En hoewel ik al best wat parken en speeltuinen heb gezien moet ik jullie iets bekennen: Plaswijckpark is één van mijn absolute favorieten! Plaswijckpark is in één woord ge-wel-dig. En echt waar: dit is een objectieve mening, ik krijg er niets voor. Graag vertel ik je waarom wij Plaswijckpark zo leuk vinden…

Park, ‘dierenwijck’ en Speelwijck in één

Plaswijckpark is ooit ontstaan als speeltuin en tegenwoordig uitgegroeid tot een uitje waar je wel een dagje voor mag uittrekken. Maar het is geen pretpark. Plaswijckpark heeft namelijk (bijna) géén elektrische attracties. Op een draaimolen en treintje na, is het de bedoeling dat je dus op eigen kracht speelt. En dat kun je hier prima. Want Plaswijckpark is allereerst een mooie speeltuin met lekker veel klim- en klauterrekken, glijbanen, schommels etc. In deze speeltuin (‘Speelwijck’) vind je echter ook een grote verkeerstuin met skelters, een groot (peuter) ‘zwemparadijs’ en een enorme binnenspeeltuin. In het park daar om heen kun je heerlijk wandelen (vandaar de naam ‘Wandelwijck’) en bijvoorbeeld picknicken. Tussen de bloemenperken en waterpartijen is het heerlijk uitrusten.

Naast een speeltuin is Plaswijckpark – zoals een park betaamt – ook een prachtig groen park. En het zal je verrassen dat het park daarnaast een grote kinderboerderij en een kleine dierentuin heeft. In Dierenwijck vind je o.a. wallaby’s (mini kangaroo’s), otters, talrijke vogels en heel veel boerderijdieren.

Het Huis in de Heuvel

Speciaal om te noemen is de binnenspeeltuin Het Huis in de Heuvel. Deze binnenruimte is niet een gewone binnenspeeltuin met klimtoestellen in primaire kleuren, maar een mooi en zeer creatief vormgegeven huis waar kinderen kunnen klimmen en spelen. Zo kun je kruipen door de kasten, klimmen in de klok, bouwen met Engelse drop en stappen op de bloempotten. Maar ook aan ouders is gedacht. Want voor ons liggen er fijne zitzakken, is er een prima horeca met fijne strandstoelen en gratis wifi.

Plaswijck

Plaswijck

Wauw… de aankleding!

Maar los van het park, de dieren en de leuke speeltuin, is er één ding wat ‘Plaswijck’ zo’n geweldig mooi en bijzonder park maakt: de aankleding. In Plaswijckpark ‘klopt álles’. Over elk detail is nagedacht en aan de aankleding is duidelijk veel liefde en aandacht besteed. Overal word je verrast door mooie ontwerpen en prachtige vondsten. Van ‘stroopwafels’ om op te trampolinespringen, levensgrote koffers om in de ballenbak te spelen tot een tot in klein detail vormgegeven buiten verkeerspark Alles is mooi verzorgd en er is aandacht aan besteed. Zelfs de aparte kinder wc’s zijn mooi. Dat maakt dat Plaswijckpark niet alleen een feest is voor je kinderen maar ook een feestje voor de ouders. Plaswijckpark: leuker bestaat niet!

Plaswicjk

Win kaarten voor Plaswijckpark

Omdat Ranja en Rosé zo’n leuke dag heeft gehad, mogen we van Plaswijckpark twee x twee kaarten weggeven. Zo kunnen twee winnaars ook kennismaken met dit fijne speelpark. Om kans te maken op deze kaarten doe je het volgende:

  1. Like Ranja en Rosé op Facebook; en
  2. Laat weten dat jij wel wilt gaan spelen in Plaswijckpark

Deze actie loopt tot en met 29 augustus. Op woensdag 30 augustus maken we de winnaar bekend.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Plaswijckpark: leuker bestaat niet! (Hillegersberg, Rotterdam)

Rotterdam, Plaswijckpark, Schiebroek, Rotterdam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart