Pluk de dag bij ‘Pluk!’

Pluk entree
Uitjes

Door Willemijn – Laatst beschreef ik het prachtige landgoed Ockenburgh. Schuin tegenover dit mooie buitengoed, ligt ‘Pluk’ een (zorg)kinderboerderij en – tuinderij met een gezellige lunchroom. Een fijn stukje groen ten zuidwesten van Den Haag. Pluk heeft eigenlijk alles voor een relaxte middag met de kinderen.

Pluk de dag – en je groente en fruit

Op Pluk werken mensen – elk in hun eigen tempo – op een mooie manier aan dierenwelzijn, educatie en een duurzame voedselvoorziening. En het is zo leuk hier omdat de kinderen écht kunnen zien en ervaren hoe boontjes groeien of tomaten geplukt moeten worden. Er is een leuke kinderboerderij met talrijke dieren. Je kinderen kunnen er bijvoorbeeld met een cavia of een konijn knuffelen. Maar het leukst is de groentetuin waar je zelf mag plukken, allerlei soorten groenten en fruit. En niet alleen boontjes of aardbeien, maar juist ook veel vergeten groente- en fruitsoorten. En uiteraard is het helemaal afhankelijk van het seizoen wat de groente is die je plukken kunt (en mág).

Pluk kip

Pluk pluktuin

Lunchroom met uitzicht op speeltuin

Pluk is niet alleen een gezellige boerderij, maar heeft ook een gezellige lunchroom waar  uitsluitend biologische producten gebruikt worden. En natuurlijk zoveel mogelijk uit eigen tuin. Met een nieuwe kaart kun je genieten van lekkere broodjes, omeletjes, tosti’s koffietjes, smoothies en de lekkerste taartjes. In het bijbehorende winkeltje kun je van allerlei lekkers en leuks kopen kopen om mee naar huis te nemen. En terwijl je geniet van iets lekkers op het terras, spelen je kids in de aangrenzende  speeltuin. Pluk – een klein, maar fijn stukje platteland in Den Haag.

Pluk horeca

Pluk terras

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Pluk de dag bij ‘Pluk!’

Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart