Plukkerij Framblij gaat weer open! Pluk zelf frambozen en aardbeien (Monster)

Framblij
Uitjes

Door Ethelka – Aan de Zwartendijk in Monster ligt de plukkerij Framblij, een gezellig familiebedrijf waar een hele gezellige en vriendelijke sfeer heerst. Het is echt een feestje om hier met kids naar toe te gaan. Voor kinderen is het heel leuk om zelf tussen de aardbeien door te lopen en te ervaren hoe het fruit groeit en wie of wat daar allemaal op zijn eigen manier aan mee werkt. Medewerkers vertellen over hoe het leven in de kas er aan toe gaat. Hoe de bijtjes, vliegjes, wormpjes en kwartels lekker hun eigen weg gaan. Dit maakt het bezoek tot een boeiende beleving voor iedereen.

Framblij

Mandje om je nek

Bij binnenkomst in de kas krijg je een mandje om je nek met een groot of een klein bakje voor de vruchtjes die je wilt plukken en een schaartje. Nu ben je klaar om naar hartenlust aardbeien af te knippen en frambozen, kersen, bessen te plukken. Samen met je kind kun je door de paden heen je weg zoeken naar mooie, rijpe vruchten. Voordat je de kas verlaat betaal je wat je hebt geplukt. Wij liepen afgelopen weekend met twee grote bakken aardbeien, een grote bak kersen en een bakje frambozen de deur uit. We waren er een klein uurtje zoet mee om deze te vullen.

Framblij

Framblij

Theeschenkerij

In de twee kassen groeien biologische aardbeien, frambozen, blauwe bessen, kersen, druiven en allerlei andere soorten bessen en vruchten. En in de kleine theeschenkerij kun je een lekker, zelf gebakken, taartje of cakeje eten waarin deze vruchtjes dan weer verwerkt zijn. Ook is er een stalletje waar je bakjes met vruchten, jam, sappen en andere lekkere spulletjes kunt kopen. Na het plukken hebben wij nog een kopje thee gedronken met een plakje blauwe-bessen-cake. Buiten is er een veldje met picknicktafels, toiletten, een kleine speelweide en een paar knuffelkonijnen. En natuurlijk hebben we hier nog heerlijk in de zon gezeten terwijl we naar de spelende kinderen keken (en de helft van onze oogst hebben verorberd). Framblij

Framblij

Praktisch

Er zijn twee momenten in de week waarop je kunt komen plukken, dat zijn de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Framblij is geopend tot oktober en alleen tijdens deze plukuren is ook de speeltuin geopend. Parkeren kan op het terrein zelf achter en naast de kassen. Het adres is Zwartendijk 11 in  Monster. Super leuk is ook dat je er terecht kunt met groepen en voor kinderfeestjes.

LET OP: Framblij is in 2019 weer vanaf 1 juni officieel geopend. Maar omdat er al zo veel aardbeien zijn kun je in mei op specifieke momenten ook al komen plukken. Houd hiervoor de Facebookpagina van Framblij in de gaten.

Framblij (10)

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Plukkerij Framblij gaat weer open! Pluk zelf frambozen en aardbeien (Monster)

Zwartendijk 11, 2681 LM Monster, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart