Deze vakantie: bloemen plukken bij De Pluktuin Noordwijkerhout

Pluktuin Noordwijkerhout
Uitjes

Door Willemijn – “Mama, kijk eens wat een mooi boeket ik voor je heb geplukt!” Vol trots duwt mijn dochter mij een bosje Madeliefjes in mijn gezicht. Oh ja, er zit ook een treurig paardenbloemetje tussen. En ondanks dat ik met dit bosje mijn huis niet kan versieren, maakt het enthousiasme van een klein meisje dit een prachtig cadeautje. Omdat mijn dochter zo’n bloemenplukker is, is een bezoekje aan De Pluktuin Noordwijkerhout tijdens een meisjesmiddag die ik zo af en toe met haar plan, een ‘schot in de roos’.

Pluktuin Noordwijkerhout

Pluktuin Noordwijkerhout

Je eigen boeket plukken

Op ongeveer 25 minuten rijden vanuit Den Haag kun je heerlijk bloemen plukken. Na een klein beetje zoeken rijden we zo het erf van de bloemenboerderij op. Want achter het woonhuis ligt een stuk land waar je je eigen boeket kunt plukken. In keurige banen staan de bloemen op het veld. Sommige al vol in bloei, andere nog stevig in knop en een enkel plantje nog maar net boven de grond. Bij onze plukmiddag stonden de gladiolen, lelies, zonnebloemen, korenbloemen en Callas in bloei.

Pluktuin Noordwijkerhout

Gewapend met mand en plukschaar

Met een mand en een plukschaar gingen we het veld op. En wat een leuk uitje vond ze dit. De mooiste bloemen kwamen in haar mand. Met grote zorg uitgezocht. En toen we onze mand goed vol hadden met de mooie bloemen werk het tijd om te bloemschikken. Ze had besloten dat onze oppas, haar oma en ik een bosje verdienden. Dus moesten we onze pluk in drieën delen. En nadat we alle bloemen op de tafel hadden uitgespreid konden we beginnen. Voor iedereen een gladiool en een zonnebloem en de overige bloemen werden naar eigen inzicht verdeeld. En dat resulteerde in drie prachtige, vooral heel originele en kleurrijke boeketten.

Pluktuin Noordwijkerhout

Pluktuin Noordwijkerhout

Op goed vertrouwen

Natuurlijk moet je net als in de winkel de bloemen wel even afrekenen. En hoe leuk en sympathiek is het dat dit gewoon op goed vertrouwen gaat. De bloemen kosten €1,- per drie stelen. Dus voor onze drie bossen waren we 8 euro kwijt. Je moet er wel aan denken dat je cash geld meeneemt en ook veel munten. Er hangt namelijk een spaarpotje, dus pinnen of wisselen is niet mogelijk.

Pluktuin Noordwijkerhout

Praktisch

De Pluktuin Noordwijkerhout is te vinden aan de Leeweg 8 in Noordwijkerhout. Je kunt komen plukken tussen 10.00 uur en 20.00 uur, elke dag, dus ook op zaterdag en zondag. De Pluktuin is geopend tot medio oktober, afhankelijk van het bloemenaanbod. Bloemen kosten 1 euro per 3 stelen en afrekenen kan alleen gepast met cash geld.

Pluktuin Noordwijkerhout

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Deze vakantie: bloemen plukken bij De Pluktuin Noordwijkerhout

Leeweg 8, Noordwijkerhout, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart