Naar het Kinderboekenmuseum – vanaf vandaag start Poëzieweek, ook in dit museum

Kinderboekenmuseum
Uitjes

Door Vanessa – Onlangs ging ik met mijn drie kids: Aimée (8 jaar), Floris (6 jaar) en Benthe (3 jaar) naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Voor ons allemaal was het superleuk! Bovendien begint vandaag de Poezieweek (donderdag 25 januari t/m 31 januari). Het Kinderboekenmuseum staat dan een week lang in het teken van gedichten voor kinderen. Graag vertel ik je meer…

Papiria: slurp verhalen

We begonnen  gewapend met een ‘slurper’ op de onderste verdieping in het museum om Inktvraat te  verslaan en Papiria te redden. Met je slurper kan je eigen verhaal creëren. Zo kan je eigen verhaalfiguurtje maken en kan je zinnen verzamelen (opslurpen) voor in je verhaal, strip of rap. Tijdens het avontuur ontmoet je schrijvers, tekenaars en verhaalfiguren van bekende kinderboeken. Aan het einde kan je jouw verzameling uitprinten en beginnen met het samenstellen aan je verhaal, strip of rap in het verhalenlab. Mijn kids vonden dit erg leuk.

Kinderboekenmuseum

Klauteren en klimmen bij ‘ABC-met de dieren mee’

Boven in het museum kan je naar ‘ABC met de dieren mee’. Een geweldig klim en klauterparcours langs alle letters van het alfabet. Al klimmend, klauterend en glijdend kom je naast de letters langs heel veel bekende verhaalfiguren. Zo kan je klauteren door een parcours van Rupsje Nooitgenoeg, kom je via een glijbaan terecht in het huisje van Nijntje, hoppend over ijsschotsen kom je bij Kleine IJsbeer, via strohalmen waan je je een weg naar Dikkie Dik, je kan Spuitelf  helpen met blussen op zijn brandweerwagen en verstop je goed in het hol van Vos en Haas. Aan het einde is het tijd voor Nachtpannenkoeken. Hier zitten bekende figuren zoals Nijntje, Dikkie Dik en Kikker vol verwachting op een heerlijke letterpannenkoek te wachten. Voor Benthe was dit nog wel een beetje moeilijk maar Floris en Aimée vonden dit geweldig! En iedere kinderboekenheld heeft uiteindelijk een heerlijke letterpannenkoek gekregen gelukkig. Het ABC-parcours hebben mijn kids overigens niet één keer afgelegd. Ze waren er niet weg te krijgen.

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Kikker ‘in het echt’ – wauw wat leuk

Op het laatst zijn we de Wereld van Kikker nog binnengestapt.  Zo hebben de kids hier geschaatst met Eend, heeft Floris Rat geholpen bij het klussen en Benthe gelogeerde in het huisje van Kikker. Ook zijn de kinderen nog aan het kokkerellen geweest in de keuken van Varken. Zo leuk om ze hier lekker bezig te zien.

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Vanaf 25 januari: poëzie voor kids in het Kinderboekenmuseum

Vanaf vandaag tot en met woensdag 31 januari is het Poëzieweek. Lezend Nederland staat dan een week lang in het teken van gedichten. Ook in het Kinderboekenmuseum zijn verscheidene activiteiten rondom de Poëzieweek. Zo is er dit weekend een echte ‘poëzie dame’ in het museum. Ze trakteert de bezoekers op prachtige gedichten, deelt grappige en mooie versjes uit. En in het verhalenlab kun je je eigen gedicht maken.

Kinderboekenmuseum

Praktisch: ga er naar toe met het OV

Het Kinderboekenmuseum ligt naast het Centraal Station in de Den Haag. Je kan parkeren in de garage van New Babylon. Het museum is ook heel goed met het openbaar vervoer te bereiken, diverse bussen en trams stoppen bij Centraal Station. Wil je nog meer weten over dit leuke uitje? Lees hier onze eerdere review over het Kinderboekenmuseum.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Naar het Kinderboekenmuseum – vanaf vandaag start Poëzieweek, ook in dit museum

Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart