Deze Voorjaarsvakantie extra veel voorstellingen bij Kooman’s Poppentheater

Door Willemijn – Kooman’s Poppentheater is een van mijn favoriete uitjes. De kinderen vinden de voorstellingen in het poppentheater altijd heel leuk en ik heb het idee dat ik even terug ben in mijn eigen kindertijd. Bij Kooman’s Poppentheater kun je vrijwel elke week op woensdag- en zaterdagmiddag een voorstelling bezoeken. Deze Voorjaarsvakantie zijn er echter diverse extra voorstellingen: ook op dinsdag en donderdag kun je er terecht.

Swaffie de Zeehond (dinsdag 26 en woensdag 27 februari)

Op dinsdag 26 en woensdag 27 februari  kun je gaan kijken naar Swaffie de Zeehond. In deze voorstelling komt een visser met zijn hengel te dicht bij de Zure Zeevrouw. Zij betovert hem waardoor hij een vissengezicht krijgt. Swaffie de Zeehond wil de visser helpen en gaat samen met Wasco de Wasbeer naar de Vuurtorenwachter, die raad weet. Hij zingt een slim visje uit de zee die het tweetal op het spoor zet van de mythische Zure Zeevrouw. Swaffie palmt de Zeevrouw in en ontsnapt met haar magische ketting om de betovering van de visser ongedaan te kunnen maken. Maar de ketting heeft een geheim in zich. Zal het Swaffie lukken?

Image result for swaffie de zeehond

Ezelsei (vrijdag 28 februari zaterdag 1 maart)

Ezelsei gaat over een ezel, een grote schildersvogel en een ei. En natuurlijk zijn de vaste personages Wasco de Wasbeer en Max de Mol ook in deze voorstelling van de partij. Tijdens een stevige storm vliegt alles in het rond. De ezel gaat de ene kant op, het ei de anders. De schildersdoeken vliegen door de lucht en ook de penselen belanden her en der in het gras. Voor de vogel, die een mooi schilderij wil maken een regelrechte ramp, want ook haar inspiratie is weggevlogen. Na de storm komen Max de Mol en Wasco de Wasbeer bijeen om hun boomhut te repareren. Onderweg vinden ze een ezel en een ei. Is dat ei dan van die ezel? Max is er van overtuigd dat er binnenkort een klein ezeltje geboren wordt. De grote vogel weet immers niks over een ei. Na heel veel onderzoek, ondervraging en speurwerk komen ze er achter dat het ei en de ezel inderdaad bij elkaar horen. Als het ei barst en de baby wordt geboren weten we het antwoord. Wat uit het ei komt is heel verrassend…

Ezelsei

Praktisch

Koomans’s Poppentheater vind je aan de Frankenstraat 66 in Den Haag. Bijna elke zaterdag en woensdag is hier een voorstelling. In de voorjaarsvakanties is er dagelijks een voorstelling. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via de site van het theater. Je bestelt ze online en betaalt ze aan de kassa. Veel kijkplezier!

Koomans

K

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld. De kaarten voor de winactie hebben wij gekregen om weg te geven.

Delen:


Bekijk op kaart

Deze Voorjaarsvakantie extra veel voorstellingen bij Kooman’s Poppentheater

Kooman's Poppentheater, Frankenstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart