ga deze zomervakantie genieten in recreatiegebied Vlietland

Vlietland
Uitjes
Door Ethelka – Wanneer een onbestendige vakantiedag waarop je even niet meer weet wat te doen (met het kind) uitmondt in een heel leuke ontspannen middag …. We waren echt al tijden niet meer naar Recreatiegebied Vlietland bij Voorschoten geweest. Dus toen ik laatst van die reclameborden over‘Waterfront Vlietland’ langs de weg zag staan werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Dus togen we die richting uit, met de auto, maar vanuit Voorburg zou dit met de fiets een mooi ritje geweest zijn.

Vlietland

Van friet tot ‘vegan’ bij Waterfront

Vlakbij Restaurant Waterfront parkeerden we, gratis langs de weg de auto. Daar aangekomen zagen we een heel gezellig terras met uitzicht over de plas. Fijn is het dat het restaurant een gevarieerde kaart heeft. Voor elk wat wils, verse sappen, warme gerechten, broodjes, salades en zelfs een vegan gerecht. Ook voor de kinderen meer dan genoeg keuze. Van poffertjes tot spaghetti en de bekende patatjes met ‘iets’. Er is een klein speelhuisje op het terras voor de allerkleinsten en een klein eilandje voor het terras dat mijn dochter (van bijna 6) erg leuk vond om te ontdekken.
Vlietland
Vlietland

Varen bij Vlietland

Na de currysoep en de poffertjes hebben we bij ‘de buren’ Varen bij Vlietland een roeibootje gehuurd. We moesten ons een slag in de rondte roeien, dat is namelijk nog best zwaar en we kunnen dus nog wel wat oefening kan gebruiken. Naast houten roeibootjes, zijn er ook één- en tweepersoons kano’s, waterfietsen, sloepjes en zeilbootjes te huur. Prijzen lopen uiteen van €8 tot €24 per uur, te verlengen met nog een uur of twee of een dag(deel).
Vlietland

Afkoelen op het strandje

Na het roeien konden we heerlijk afkoelen in het water van het naast gelegen strandje, dat tussen 1 april en 1 oktober ‘hondvrij’ is. Een heel overzichtelijk strandje met veel ruimte voor het bouwen van zandkastelen en het bakken van zandtaartjes. Het strandje wordt druk bezocht door gezellige eendjes en ganzen die gretig stukjes brood uit je handen eten. Ons uitje naar dit stukje van Vlietland mondde dus onverwacht uit in een heel leuke ontspannen middag, zeker een plekje om vaker naar terug te gaan.
Vlietland

Zwemwaterkwaliteit

Het schijnt dat er in de plas voorzieningen zijn getroffen door middel van een pomp waardoor het water in beweging blijft en er geen blauwalg en dergelijke kan ontstaan. Op het moment dat Ranja en Rosé deze blog publiceerde was de waterkwaliteit in orde. Wil je Vlietland een bezoekje brengen controleer dan zelf ook even op het nog steeds voldoende is. Dat kan op de website van zwemwater.nl.
PS. Een leuke tip voor ouders en wat oudere kinderen het aan de andere kant gelegen klimpark tussen de bomen en het aquapretpark in het water te gaan ontdekken.
Deze blog is objectief geschreven. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

ga deze zomervakantie genieten in recreatiegebied Vlietland

Rietpolderweg 13, 2266 BM Leidschendam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart