REVIEW: Carnivale 2018 – Magie, betovering en verwondering

Carnivale
Uitjes

Door Hester – Het festival Carnivale, wat je de komende dagen in het Huygenspark kunt bezoeken, doet je denken aan vervlogen tijden. Maar dan wel het mooie van de vervlogen tijden. De romantiek, de nostalgie en de esthetiek. Carnivale is soms nét (goed) fout: je ziet er als clowns verklede dwergen en een festivaldirecteur op een squat, maar dan wel met een squat met daarop een rood fluwelen stoel gemonteerd. Dat is ook precies de sfeer die Carnivale uitademt: het circus van vroeger, gemixt met een festival van nu.

Carnivale

Carnivale

Hell on Wheels

Carnivale is vooral mystiek mooi vanaf het moment dat de schemer invalt. Dan komt de sfeer het beste tot zijn recht. Het festival is leuk van jong tot oud. Voor jong is er van alles te zien en te doen. Je kids kunnen zich een circus-acrobaat wanen. Ook kunnen ze zwieren in een nostalgische draaimolen, inclusief nét die extra zet die het van ‘gewoon leuk’ ‘heel erg leuk’ maakt. Er zijn koorddansers en er is ‘Henny Kroeze’s Hell on Wheels’…. De laatste is favoriet van onze twee jongens. En stiekem ook van ons. Motoren uit lang vervlogen tijden, de oudste uit 1929, die tegen een steile wand rondjes rijden. Geweldig!

Carnivale

Festival sfeer

Verder kun je, als volwassene ook lekker genieten. Eigenlijk is dit festival voor volwassenen net zo leuk (of misschien nog wel leuker) als voor kinderen. Heerlijk eten en drinken in een mooi sfeertje. Voor volwassenen gaat Carnivale door tot ca. 01.00 u. Zoals gezegd; voor kids is het leuk, vooral als de schemering invalt, maar daarna is het toch echt tijd om weer op huis aan te gaan.

Carnivale

Praktisch

Carnivale is te bezoeken tot en met zondag 30 december, dagelijks van 15.00-01.00 uur, in het Huygenspark in Den Haag. Het is het gemakkelijkst om kaarten online te kopen. Ik heb nu een aantal dingen die je kunt zien en doen beschreven, maar op de Carnivale site staat alles wat er de komende dagen te doen is. Sommige acts en attracties op het terrein zijn gratis. Voor andere moet je nog een kleine bijdrage betalen.

 

Blogger Hester is onze nieuwste gastredacteur. Ze woont met haar gezin in Voorburg en doet graag leuke dingen met haar drie kids. Zo af en toe schrijft ze daarover op Ranja en Rosé.

Delen:


Bekijk op kaart

REVIEW: Carnivale 2018 – Magie, betovering en verwondering

Huygenspark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart