Ridders en Kastelen in het Museon

Museon Ridders opening
Uitjes

Door Willemijn – De Middeleeuwen zijn misschien wel de meest aansprekende tijd van de Geschiedenis. Iedereen heeft wel eens weg gezwijmeld bij een romantische ridders en jonkvrouwenfilm. Of zich op vakantie stoer en gewapend gevoeld in een Middeleeuws kasteel. Misschien heb je bij de Middeleeuwen wel het beeld van pest, pek en veren, de duivel en het vagevuur? Juist omdat er over de Middeleeuwen zo veel verschillende ideeën bestaan heeft het Museon de prachtige tentoonstelling Ridders en Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen neergezet. Want een ding is zeker, de Middeleeuwen zijn interessant voor jong en oud.

Museon Ridders en Kastelen

Museon Ridders en Kastelen

Ridders en Kastelen

Ondanks dat de tentoonstelling vanaf vandaag voor ‘het grote publiek’ is geopend, mocht Ranja en Rosé gisteren al een kijkje nemen tijdens de officiele opening. En dat kijkje blijft zeker niet bij een keer, want wat een mooie tentoonstelling heeft het Museon ook deze keer weer neergezet. Aan de hand van 7 Middeleeuwse personages word je door de expositie geleid. Elk personage heeft een eigen ‘kamer’ waar aan de hand van zijn Middeleeuws beroep uitleg wordt gegeven over het leven in zijn tijd. Zo is er onder andere een minstreel, een boer, een jonkvrouw en natuurlijk een ridder.

Museon Ridders en Kastelen

Museon Ridders en Kastelen

Museon Ridders en Kastelen

Interactief spelen en leren

Een tentoonstelling over de Middeleeuwen kan natuurlijk bestaan uit ‘saaie’ schilderijen, vitrines vol potten en pannen die zijn opgegraven of prachtige kleding op een paspop. Maar het kan ook heel interactief. En gelukkig heeft het Museon daar voor gekozen. Want in elke kamer is iets leuks te doen. Bij de minstreel kun je zelf een prachtig Middeleeuws muziekstuk componeren. De ridder nodigt je uit om zijn paard te berijden en in draf met hem het zwaardgevecht aan te gaan of zijn harnas te passen. En bij de jonkvrouw kun je swipen door haar garderobe en jezelf als levensgrote digitale jonkvrouw aan kleden. Maar je kan ook een Middeleeuwse dans doen, een paard kopen in ruil voor een zakje florijnen of de ‘digitale’ winkelmand vullen bij de boer. En dat zijn misschien pas de helft van de opdrachten en spellen. Alleen de rest verklap ik niet, want die moet je zelf snel gaan ervaren.

Museon Ridders en Kastelen

Museon Ridders en Kastelen

Museon Ridders en Kastelen

Kortom deze tentoonstelling biedt een heel scala aan interactieve en digitale opdrachten die niet alleen leuk zijn, maar waar je ook veel van leert. En wees niet bang….want voor de liefhebber zijn ze de opgegraven middeleeuwse munten, potten, pannen niet vergeten.

Museon Ridders en Kastelen

Praktisch

Het Museon ligt aan de Stadhouderslaan 37 in Den Haag. De tentoonstelling Ridders en Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen is geopend tussen 29 september 2017 en 2 september 2018. Op de site van het Museon vind je meer informatie over de tentoonstelling, de openingstijden en de entreeprijs.

Museon Ridders en Kastelen

Win gratis toegangskaarten voor het Museon

Wil jij ook een bezoek brengen aan het Museon en je kennis over de Middeleeuwen op een interactieve manier gaan vergroten? Dat kan! Want Ranja en Rosé mag 1 persoon blij maken met 3 toegangskaarten.

  1. Like de Ranja en Rosé Facebook pagina
  2. Laat weten dat je de tentoonstelling Ridders en Kastelen wilt bezoeken

Als je wint dan ontvang je 3 vrijkaarten voor het Museon. Deze zijn tot 31 december 2017 te gebruiken.

De actie loopt van 29 september  tot en met 1 oktober. Op 2 oktober wordt de winnaar via de Facebookpagina van Ranja en Rosé bekend gemaakt.

 

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Ridders en Kastelen in het Museon

museon

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart