Carpe Diem – Pluk de dag tijdens de Romeinenweek in Archeon (4 – 12 mei)

Uitjes

Door Willemijn – De Romeinen, wat weet je nog van de Geschiedenislessen? Of heb je ooit je hersens gekraakt op de Latijnse teksten? Ik wel. En naast wat mooie spreuken zoals Veni, Vidi Vici of Carpe Diem zijn vooral de goden, gladiatoren, keizers, badhuizen en mooie paleizen blijven hangen. Maar ook de verhalen over oorlog, slaven en stevige gevechten. Eigenlijk een bijzonder volk, want wie gaat er nu vanuit het warme Rome op pad om heel Europa te veroveren. En dus ook helemaal naar Nederland. Want hier ergens op de hoogte van de Oude Rijn lag de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk.

Romeinenweek in Archeon: wordt een echte Romein

Archeon is altijd al leuk om te bezoeken, maar nu helemaal: van 4-12 mei kun je in het Archeon genieten van de Romeinenweek. Een aanrader, zowel voor kids als voor ouders. Want de komende dagen (en vooral in de weekenden, dus 4 & 5 en 11 & 12 mei) zijn er diverse extra activiteiten rondom de Romeinen. Dagelijks vindt het spectaculaire gladiatorengevecht plaats, kun je kijken naar de tempelceremonie bij de Romeinse tempel en worden de rituelen en gebruiken rondom het badhuis getoond. Ook kun je een bezoek brengen aan de Romeinse kapsalon en schoonheidssalon. Hier zie je hoe de Romeinse dames eruit zagen, welke kapsels en make-up ze droegen en hoe dit werd gemaakt. Neem ook zelf plaats in de stoel en laat je opmaken. Ook sieraden waren populair bij de Romeinse vrouwen; oorbellen, kettingen, armbanden. Voor een kleine bijdrage kun je ook zelf oorbellen of een Romeins hangertje maken.

Archeon Romeinen

Archeon Romeinen

Languit genieten

Zaterdag 11 mei kun je vanaf 17 uur languit genieten van een echt Romeins ‘aanligdiner’. Terwijl jij onderuit ligt als een echte Romein op een prachtige bank; wordt er een diner geserveerd. Kinderen zijn ook welkom. Vanzelfsprekend is de dresscode ‘Romeins’. Archeon zorgt voor kleding: die kun je die avond lenen. Let op: reserveren voor het aanligdiner is verplicht. Dat doe je hier. Voor een duik in de geschiedenis en de Romeinsetijd bezoek je de komende dagen dus Archeon. Veel plezier en carpe diem!

Archeon

 

Let op: met een Museumkaart bezoek je Archeon gratis.

Delen:


Bekijk op kaart

Carpe Diem – Pluk de dag tijdens de Romeinenweek in Archeon (4 – 12 mei)

Archeon, Archeonlaan, Alphen aan den Rijn, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart