Ruimtelijke illusies bij Escher in het Paleis

Door Willemijn – Al een tijdje hebben wij het plan om in Paleis Lange Voorhout eens naar binnen te gaan, om daar te kijken naar het werk van de beroemde Nederlandse tekenaar Escher. Maar elke keer weerhoudt de prijs – en vooral het niet accepteren van de museumkaart – ons. Vandaag liepen we er langs en hebben we het toch gedaan. Een leuk museum, maar niet echt geschikt voor jonge kinderen.

2016-10-02-15-36-57

2016-10-02-15-25-15

Prachtig paleis

Bij binnenkomst valt direct op dat je in een oud gebouw bent. Vooral de mooie zalen vallen op. Maar bijvoorbeeld ook de schitterende lamp sculpturen her en der door het Paleis trekken je aandacht.  Mijn oudste twee kinderen vinden de Escher tekeningen mooi, zien ook de (onmogelijke) ruimtelijke grapjes en genieten van het museum. Zelf vind ik Escher meer plaatjes kijken. De tekeningen zijn in mijn ogen in een boek misschien nog wel beter te zien dan in een druk museum.

 

2016-10-02-15-45-33 2016-10-02-15-40-07

Gezichtsbedrog op zolder

De begane grond van het museum is volledig gewijd aan Escher. Op de eerste verdieping wordt opeens aandacht besteed aan de oorsprong van het paleis en prinses Emma. Aangezien wij met de Escher tekeningen bezig waren, viel bij mij pas na twee keer lezen het kwartje dat dit over heel iets anders gaat. Heel verwarrend en ook niet waarvoor je dit museum bezoekt: snel doorlopen dus. Op de derde verdieping begint het voor kinderen eigenlijk pas écht leuk te worden. Middels filmpjes, donkere kamers met geanimeerde videobeelden, spiegels en spelletjes wordt de wereld die Escher heeft willen tekenen uitgelegd. Helaas is dit echt een zolder en vrij klein. Vooral voor kinderen vanaf een jaar of 7 is dit goed te begrijpen. Maar blijkbaar hebben onze kids er ook iets van opgestoken, want bij thuiskomst wilden ze gelijk een mooie Escher tekening maken.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Ruimtelijke illusies bij Escher in het Paleis

Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart