Verborgen schat: stadstuin Rusthout (Leidschendam)

Stadstuin Rusthout
Uitjes

Door Bernard – zo af en toe vind je plekken die je met recht een ‘verborgen schat’ mag nomen. Deze keer ging het niet helemaal spontaan, maar was ik door een goede kennis getipt. De lol bij de kids en mij was er vanzelfsprekend niet minder om, toen we deze week naar binnen gingen bij Stadstuin Rusthout in Leidschendam-Voorburg.

Groene oase

Deze stadstuin ligt een beetje verstopt. Om er te komen steek je bij het bekende grote winkelcentrum Leidschenhage de weg over. Via een beetje donker fietspad met veel groen (er staan geen richtingbordjes, of ik heb ze gemist) fiets of loop je tegen een kleine speeltuin aan. Tegenover deze speeltuin ligt de ingang van Stadstuin Rusthout.

Stadstuin Rusthout

Véél vermaak voor kinderen

De stadstuin is na een grote opknapbeurt heropend in 2013 en wordt volledig door vrijwilligers onderhouden. Dat er veel liefde en vrije tijd ingestoken is, is duidelijk. De tuin biedt veel vermaak voor jong en oud. Mijn kinderen genoten van het ‘wagenpark’ aan skelters, trekkers, (loop)fietsjes en dergelijke. Maar ook is er een waterspeeltuin, grote zandbak,  een bokkenweide, kippenhok en eendenkooi. En als je uitgeknuffeld bent in de cavia ‘knuffelcorner’  kun je ook nog spelen in een binnenspeelhoek.

Stadstuin Rusthout

Groen, gezellig en gezond

Voor de volwassenen is er een heerlijk terras, waar je kunt genieten van diverse drankjes en kleine versnaperingen.  Leuk daarbij is dat je zelf de handen uit de mouwen mag (moet) steken: koffie of thee haal je zelf. En voor de kids is er natuurlijk volop ranja. Helpen (soms onder begeleiding) in bijvoorbeeld de boomgaard, de moestuin of één van de bloementuinen is op gezette tijden mogelijk. Tevens worden er in het winkeltje producten uit de tuin verkocht waaronder eieren, honing en diverse soorten seizoengroenten en –fruit. Na een uurtje spelen vertrokken wij hier met het voornemen (en belofte) snel weer terug te komen.  Stadstuin Rusthout is een fijne groene rustige plek met oog voor gezelligheid, duurzaamheid en gezondheid.

Stadstuin Rusthout

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Verborgen schat: stadstuin Rusthout (Leidschendam)

Stadstuin Rusthout, Noordsingel, Leidschendam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart