Schip Ahoy! SAIL op Scheveningen (20 tot en met 23 juni)

Uitjes

Door Willemijn – Afgelopen jaar bezocht de Volvo Ocean Race Den Haag. Een spectaculair event waar wij enorm van genoten. Vooral de finish in Scheveningen was reuze spannend. Over enkele dagen doet een zo mogelijk nog spectaculairder sail event Scheveningen aan: The Liberty Tall Ships Regatta 2019, ofwel Sail op Scheveningen. Donderdag is de Sail-In, en de dagen daarna kun je deze majestueuze schepen gaan bewonderen in de havens van Scheveningen. Hierbij alvast enkele voorpret tips.

Armada van imposante tall-ships

Sail op Scheveningen 2019 is deel van de Liberty Tall Ship Regatta 2019. Deze Regatta start op 6 juni in Rouen, Frankrijk. Dit evenement duurt tot 16 juni waarna de vloot in een race van vier dagen naar Scheveningen vaart voor Sail op Scheveningen. Hier komen de boten donderdag 20 juni aan, voor een spectaculaire Sail-in-Parade. Donderdag ochtend (ca. 9.30-12.30) zie je een spectaculaire armada van 25 (all-ships en zeer) grote zeilboten binnen varen. In de middag (vanaf 14.00 u) en de dagen daarna, zijn deze schepen ook van binnen te bewonderen. Tijdens de ‘open ship’ tijden, klim je aan boord van de schepen en kun je er met eigen ogen zien hoe het leven aan boord eruit ziet. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Mir (Rusland): een driemaster van ruim 109 (!) meter. Of bezoek de 90 meter lange ‘Cuauhthémoe’ uit Mexico. Eén van de mooiste zeilschepen ter wereld. Of wat dacht je van de Wylde Swan uit Nederland. Een schip met masten van 40 meter hoog.

Ook op de kades is veel te doen

Ook op de kades rond de boten is veel te doen (activiteitenoverzicht). Zo zijn er dagelijks diverse demonstraties van de Koninklijke Marine. Op vrijdag kun je om 16 uur naar de crewparade: hier zie je de matrozen en andere bemanningsleden in prachtige kostuums in vol ornaat met trots hun land en schip p[presenteren. Ook kun je mee met diverse rondvaarten. De prijzen variëren afhankelijk van het type rondvaart en de duur. En natuurlijk is er ook ander vertier in de vorm van eten en drinken bij de diverse horeca op en rond het evenemententerrein.

Praktisch: toegang gratis

Sail op Scheveningen start donderdag rond 9.30 uur met de Sail-in-Parade. Eenmaal aangelegd , zijn de diverse schepen donderdagmiddag tot zondagmiddag te bewonderen. De toegang is gratis. Zondag rond 16.00 uur start de Sail-Out Parade. Dan verlaten deze imposante zeil-reizen Scheveningen weer. Voor nu: trossen los, schip Ahoy!

Delen:


Bekijk op kaart

Schip Ahoy! SAIL op Scheveningen (20 tot en met 23 juni)

Haven Scheveningen, scheveningen, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart