Schelpen zoeken in Muzee

Uitjes

Bij binnenkomst proef je het al: de smaak van oubolligheid. Het museum bevindt zich in een oud schoolgebouw aan de Neptunusstraat en laat beknopt de geschiedenis van Scheveningen zien. Zodra je binnen bent, word je in de kleine entree meestal gelijk al allerhartelijkst ontvangen door een van de Scheveningers. Een kort praatje met de kinderen en een korte uitleg over het museum bevestigen het ouderwetse gevoel.

2016-11-02-14-45-122016-11-02-14-18-23

Scheveningen van vroeger

In het museum zal dat fijne gevoel van oubolligheid je waarschijnlijk vaker bekruipen, ook door de nog herkenbare oude schoolindeling. Er zijn zalen met vissersboten op schaal, klederdracht en visgerei. Maar er is ook een zaal over het leven in de zee met diverse aquaria, schelpen en opgeviste haaientanden en mammoetbotten. Op de begane grond vind je helemaal achterin Scheveningen zoals het vroeger was; een nagebouwd straatje met open ramen en deuren waar je naar binnen kunt kijken. Zo kunnen de kinderen zien hoe men vroeger woonde, boodschappen deed en naar school ging.

2016-11-02-14-15-03

Schelpenwinkeltje

De winkel van het museum is een van de grootste schelpenwinkels van Nederland. Op een tafel, op ooghoogte voor kinderen, liggen heel veel verschillende schelpen, gesorteerd op kleur, soort en vorm: een lust voor het oog. Wij eindigen steevast boven de schelpentafel, waar de kinderen alle schelpen door hun vingers laten gaan om de mooiste uit te zoeken. Want wat is er nu fijner dan de kinderen te zien glunderen van geluk als ze met hun eigen schelpenaankoop het museum weer uitlopen.

2016-11-02-14-52-25

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Schelpen zoeken in Muzee

Muzee Scheveningen, Neptunusstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart