Sea Life: Zoeken naar het mooiste visje van de zee

Mijn kinderen vinden het fijn om zich te verdiepen in de natuur. Alles wat ‘groeit en bloeit’ kan op hun interesse rekenen. Een klassenwerkje van mijn zoon over het kinderboek ‘Het mooiste visje van de Zee’ én een regenachtige zaterdagmiddag – maakte dat we naar Sea Life Scheveningen togen. Een fijne plek om (zee)dieren en natuurlijk talrijke vissen te bekijken….én misschien wel ‘Het mooiste visje van de Zee’ te spotten.

Sea Life ligt op de boulevard van Scheveningen (schuin achter het Kurhaus) en biedt bezoekers middels een hele reeks aquaria (ca. 45) inzicht in de flora en fauna uit de Noordzee maar ook andere delen van de wereld. De aquaria en bassins in Sea Life zijn bijna allemaal laag en daardoor goed te bekijken door (kleine) kinderen.

Sea life Entree

Van piranha tot pinguïn

Sea Life Scheveningen is in verschillende ‘werelden’ verdeeld. Hierdoor is er een groot en divers aanbod van zeedieren, vissen, kwallen, en dergelijke te zien. Wist je bijvoorbeeld (ik zeker niet), dat er vegetarische piranha’s – pacu’s genaamd – bestaan! Je vindt ze in Amazonia, net als natuurlijk de beruchte échte piranha. In het zeepaardjesverblijf zie je tientallen prachtige kleurige zeepaarden, die elegant door het water ‘zweven’. Maar ook tref je in Sea Life talrijke krabben (waaronder monsterlijke exemplaren) en kwallen. Ook zijn er grappige pinguïns en speelse otters te bewonderen. Geef deze otters bijvoorbeeld een stofzuigerslang en je hebt geen kind aan ze. In het Noordzeebassin tref je diverse haaien uit de Noordzee. En hoewel deze kleiner zijn dat de beruchte witte haai zijn ook deze haaien best eng.

Sea life zeepaard Sea life tunnel

Leerzaam

Naast leuk is Sea Life vooral ook leerzaam. Sea Life geeft veel achtergrond en invulling aan natuurbehoud. Dit onder het motto ‘kweken, redden en beschermen’. Er is bijvoordeeld een hartverwarmende film te zien over schildpad Flip. Hij spoelde aan in Nederland, maar werd met hulp van Sea Life weer ‘op het vliegtuig’ naar de Golf van Mexico gezet. Mijn kinderen genoten ook van de ‘voelpoel’ waarin je – onder begeleiding – diverse zeedieren zoals zeeanemonen en een zeester mag aanraken. En ‘Het mooiste visje van de Zee’? Bij binnenkomst van Sea Life troffen we een aquarium aan vol met kleine en grote clown vissen (‘Kijk mam, Nemo’). Daarmee hebben we ‘Het mooiste visje van de Zee’ toch maar mooi gezien!

Sea life kaart

Jij kunt kaarten winnen

Wil jij ook op zoek naar ‘Het mooiste visje van de zee’ in Sea Life?  Dat kan! Want Ranja en Rosé mag 2 x 2 kaarten weggeven (per set 1 volwassene en 1 kind).

Wil jij met je kind naar Sea Life?

  1. Like de Ranja en Rosé facebookpagina
  2. Laat onder de facebookpost weten dat je meedoet met de actie.

We vinden het natuurlijk ook altijd fijn als je de post leuk vindt of deelt op je eigen tijdlijn.

Deze actie loopt tot en met woensdag 18 januari.

Wil je meer weten over Sea Life? Klik dan hier voor de website.

Delen:


Bekijk op kaart

Sea Life: Zoeken naar het mooiste visje van de zee

Sea Life Scheveningen, Strandweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart