‘Sea to See’ – Schip ahoy! Word Matroos bij Megastores Den Haag (GRATIS)

Sea to See
Uitjes

Door Willemijn – Feest aan Zee, het lustrum feest waarbij de Gemeente Den Haag 200 jaar badplaats Scheveningen viert, vind je de komende dagen terug op een verrassende plek: de Megastores Den Haag. Daar wordt tot en met zaterdag 3 november op alle dagen van de week (behalve maandag) de adventuretour Sea to See georganiseerd. Een speciaal evenement voor kinderen van vijf tot tien jaar oud, die graag eens een zee-avontuur beleven. Een leerzaam en leuk event waar kinderen gratis aan deel kunnen nemen. Wij kozen het ruime sop en meerden aan mij Megastores Den Haag voor een ochtendje avontuur.

Duik in het diepe

Sea to See is een verkenningstour van de boven- en onderwaterwereld speciaal voor kinderen. De tour bestaat uit drie onderdelen. De kinderen beginnen met omkleden: van landrot word je omgetoverd in een stoere zeebonk. Met het reddingsvest aan volg je de kapitein en de matroos. Na een paar korte instructies en een kleine training in het goed roepen van ‘AI AI Kapitein’ gingen we op pad.

Sea to See

Met de kapitein op pad

De kapitein neemt de kinderen mee door de expositie in de Megastores. Op de begane grond is een klein museum ingericht, gewoon tussen de winkels. Hier zie je diverse modellen van historische schepen, leer je over een vuurtoren en hoor je dat de eerste onderzeeër geen motor had, maar werd aangedreven door fietsende mannen. Ook zie je allerlei opmerkelijke duikattributen en kikvorsachtige pakken. Sommige voorwerpen lijken afkomstig uit de onderwaterwereld van Jules Verne.

Sea to See

Sea to See

Yellow Submarine

Het volgende onderdeel van de zee adventuretoer is misschien wel het meest spectaculaire: je gaat aan boord van een (hoe kan het anders) ‘yellow submarine’… Deze gele onderzeeër – ouders mogen niet mee – duikt naar het diepste van de diepe zee, waar je kids genieten van al het moois wat de zee te bieden heeft. Helaas mocht ik niet mee, dus wat er voor leuks of spannends daar beneden te zien is blijft een kindergeheim. Maar de kinderen kwamen enthousiast en vrolijk weer uit de gele onderzeeër.

Sea to See

Sea to See 2

Deelname is helemaal gratis

Eenmaal weer ‘boven water’ is het zee-avontuur voorbij. Voor mijn dappere matrozen wacht een diploma als bewijs van deelname. Sea to See is een leuke tour voor je kinderen. Hij is actief, onderhoudend en leerzaam. De begeleiders weten de kinderen op een prettige manier te boeien met hun verhaal. Daarbij is deelname gratis, wat natuurlijk charmant is. De adventuretours beginnen elk heel uur en duren ca. 50 minuten. Let op: schrijf je wel eerst gratis online in. Sommige tijdsloten zitten al vol. Sea to See kun je bezoeken tot en met zaterdag 3 november. Na ons spannende avontuur duiken mijn matrozen en ik nog even de Hema in. ‘Jongens, willen jullie iets lekkers?’ Ai ai kapitein!’

Sea to See 3

 

Delen:


Bekijk op kaart

‘Sea to See’ – Schip ahoy! Word Matroos bij Megastores Den Haag (GRATIS)

Den Haag, Megastores, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart