De tofste Sinterklaas theatervoorstellingen voor vandaag en komende week (t/m. 5 dec.)

De echte Sinterklaas
Uitjes

Door Willemijn – Sinterklaas, hét kinderfeest van het jaar. Maar ook dé tijd om optimaal van te genieten met je kids. Want de periode dat ze het helemaal snappen, maar ook echt geloven is helaas niet zo heel lang. Om deze periode wat extra aandacht te geven kun je kiezen om een leuke voorstelling te bezoeken. En of je nu op zoek bent naar de echte Sinterklaas, een Sintfilm wilt zien of een Sintfeest wilt vieren? Ik heb de leukste tips voor klein en groot voor je verzameld. Kijk snel!

Zondag 25 november

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

In Naaldwijk in Westlandtheater de Naald, draait om 15:30 uur de film Sinterklaas en de vlucht door de lucht. Een leuke Sinterklaas film over het verwende meisje Floor, chocolade munten en Sinterklaas. Zie ook de beschrijving bij Theater Dakota verderop in deze blog.

Het Pietenpakhuis pakt uit in Stadstheater Zoetermeer 

In het Stadstheater in Zoetermeer kun je gaan kijken in et Pietenpakhuis. Hier is zondag de voorstelling: Het Pietenpakhuis pakt uit. Na een welverdiende vakantie gaan de pieten weer aan de slag in het Pietenpakhuis. Door de vele pakjes voor alle kinderen kunnen de pieten het werk niet meer aan. Gelukkig komt de techniekpiet helpen bij de voorbereidingen. Zal het de pieten lukken om op tijd klaar te zijn? Dit is een vrolijke voorstelling met nieuwe liedjes en aanstekelijke dansnummers. Voor kaarten klik je op deze link.

Woezel en Pip op zoek naar de Rommelpiet in de Leidse Schouwburg

Rommel de bommel, wat een gestommel! Wie zou dat zijn? Geen vreemde. Woezel & Pip speuren zondag 25 november in de Leidse Schouwburg naar de Rommelpiet. Want ook in Tovertuinen komt de Sint. Wie maakt die rommel? In deze variant op de familievoorstelling Op zoek naar de Sloddervos zoeken alle vriendjes mee naar de ‘rommelige’ Piet. Natuurlijk wordt de voorstelling afgesloten met een grote knuffel van Woezel en Pip, of van allebei. En hoe leuk is het om met je helden op de foto te gaan. Deze voorstelling is bijna uitverkocht. Dus klik snel hier voor kaarten.

Fotocredits: Website Leidse Schouwburg

Woensdag 28 november

Sinterklaas en Dieuwertje van het Sinterklaasjournaal in Theater aan het Spui

Traditiegetrouw brengt Sinterklaas op woensdag 28 november ook een bezoek aan Theater aan het Spui in Den Haag. Dit jaar komt de Sinterklaas van het Sinterklaasjournaal. Hij brengt Den Haag een bezoek samen met Dieuwertje Blok. Ik ben vorig jaar naar deze voorstelling geweest. Het is dé kans om Sinterklaas van dichtbij te zien, met hem te spreken en de meest prangende vragen te stellen. En als ik je een tip mag geven? De vraag: Hoe oud bent u wordt zeker gesteld, dus bedenk vooraf een andere super originele vraag en wie weet beantwoordt dé Sint hem wel. Voor kaarten klik op deze link. Let op! Bestel snel, want deze voorstelling is razend populair. 

De koningin zet haar schoen in het Kunst & Kids Café

Woensdag 28 november is in het Kunst & Kids Café een spannende Sinterklaasochtend voor de allerkleinsten. Hier kun je gaan kijken naar een interactieve en muzikale voorstelling met bekende sinterklaasliedjes voor kinderen vanaf 2,5 jaar. In de voorstelling De koningin zet haar schoen ontmoet je de Koningin van Santa Shoe de Chaussures. Zij is dol op pepernoten en snoepgoed. Als ze haar schoen zet voor Sinterklaas, blijkt dat er niet in zit waar ze op hoopte. Weet de lakei daar meer van? Voor kaarten (inclusief toegang tot het Kunst & Kids Café) klik je hier.

Zondag 2 december

Waar is het Paard van Sinterklaas in Filmhuis Lumen

In Filmhuis Lumen in Delft draaien ze al een wat oudere film. Maar zeker niet minder leuk! Hier kun je gaan kijken naar Het Paard van Sinterklaas. Deze film gaat over Winky Wong. Zij kan zich geen gelukkiger nieuwjaar voorstellen dan het nieuwe jaar dat nu begint. Ze mag voor het paard van Sinterklaas zorgen. Maar niet rijden, want het paard is nog veel te groot. Dat vindt Winky moeilijk. Op een dag, als er niemand op de boerderij is, doet Winky iets stouts en stiekems. Met verschrikkelijke gevolgen. Het paard van Sinterklaas ontsnapt… Winky racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen…. Wil je genieten van deze film? Dan koop je kaartjes hier. Je kunt hem trouwens ook gaan zien op zaterdag 1 december.

Hulp Sinterklaas in Theater de Veste

Wil je uit je dak gaan bij een echt Sinterklaasfeest? Dan ben je in Theater de Veste aan het goede adres. Hier staat zondagmiddag 2 december een wervelende Sintshow voor je klaar. De middag start met een spetterende warming-up verzorgt door de Kidz-DJ en zijn sidekick. De Kidz-dj en zijn beste vriendin zorgen samen voor een gezellig feest voordat Sinterklaas arriveert. Als ze erachter komen dat er een verkeerde datum in de uitnodiging is gezet, ontstaat er paniek! Komt de Sint nu wel? Uiteindelijk wordt er aan de deur geklopt. Maar is dit wel de echte? En waar is de beste vriendin van de Kidz-dj? Hilariteit, spanning en muziek tijdens dit Kidz-dj Sinterklaasfeestje. Kaarten voor deze wervelende show koop je hier.

Woensdag 5 december

Vier je woensdag 5 december geen Sinterklaas? Maar vind je het wel leuk om stil te staan bij dit mooie feest? Of wil je de kinderen alvast een beetje opwarmen voor een spannende pakjesavond? Dan kun je in het Laaktheater of in het Diamanttheater terecht voor een leuke middag.

Sinterklaas in het Diamanttheater

In  de theaterwinkel van het Diamanttheater (ingang in winkelcentrum Mariahoeve) kun je gaan genieten van een mooi Sinterklaasverhaal. Ook neemt Danspiet Ita je mee in een Sinterklaasavontuur. Natuurlijk dans je samen met haar de sterren van de hemel. Ga je liever als acteur aan de slag? Dat kan ook want toneelspelen staat ook op het programma. Na afloop is het natuurlijk feest met chocolademelk en pepernoten!  Voor kaarten klik op deze link.

 

Pietenvoorstelling en Sinterklaasfilm in Laaktheater

Op vijf december kun je een Sinterklaasfeest komen vieren in het Laaktheater. Hier draaien ze de film Trippel Trappel Sinterklaas. Maar dat is niet alles. Vanaf 13 uur ben je al welkom om te komen knutselen. Om 14.00 uur is er een korte voorstelling, namelijk De schat van Sinterklaas en om 14.30 uur ga je genieten van de film.

Onder leiding van de stoere Fretje maken de huisdieren hun eigen verlanglijstjes voor Sinterklaas. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren. Wil je hier Sinterklaas vieren? Bestel dan je kaarten via deze link. Extra leuk is dat dit feestje maar 3 euro per persoon kost.

Meerdere voorstellingen tot 5 december

Klaas (5+) in De Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke Schouwburg kun je genieten van de voorstelling Klaas!. Klaas! is een vertelvoorstelling waarin je in een miniatuurdecor wordt meegenomen naar Scheveningen. In deze voorstelling hoor en zie je een kleine jongen. Hij kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is bijna winter. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven, het is de muts van Sint. Wat volgt is een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel en hoopvolle verwachting waarin de kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen. Voor kaarten klik op deze link.

Sinterklaasintocht

Sinterklaas en de vlucht door de lucht in Theater Dakota

Heb je zin om met de kinderen van een Sinterklaasfilm te genieten? Dan kun je komende weken onder andere terecht in Theater Dakota. Hier draait de film Sinterklaas en de vlucht door de lucht. In deze film leer je Floor kennen. Zij zet nooit haar schoen. Als zij iets wil vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…? Wil je naar deze film? Kijk dan snel hier om te zien hoe je kaarten kunt bestellen en op welke dagen hij draait.

Sinterklaas Superster in Theater Merlijn (verschillende data)

Theater Merlijn is het eigen theater van Rabarber. De jeugdtheaterschool van Den Haag. Hier kun je op verschillende dagen terecht bij de voorstelling Sinterklaas Superster. De ervaring leert dat de voorstellingen van Rabarber heel leuk zijn. Meestal is het een echte aanrader! Meester Piet heeft zijn Pietenklas opgegeven voor een  grote talentenshow:  Every Piet Got Talent. Maar hebben de Pieten wel talent? En wat vinden Sinterklaas en de kinderen in de zaal ervan? En wie is er eigenlijk de echte superster: Piet of Sinterklaas? Het is de bedoeling dat alle kinderen hun mooiste Pietenmuts opzetten of er eentje maken in de foyer. Na de voorstelling kunnen alle kinderen Sinterklaas een handje geven en misschien zelfs met hem op de foto gaan. Wil je naar deze voorstelling? Klik dan hier voor kaarten.

 

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in dit overzicht geen geld of vergoeding. 

Bij publicatie van dit artikel waren er voor alle genoemde voorstellingen nog kaarten online beschikbaar.

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste Sinterklaas theatervoorstellingen voor vandaag en komende week (t/m. 5 dec.)

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart