Kinderen worden boer bij SKiP (Naaldwijk)

SKIP Naaldwijk
Uitjes

Door Priscilla – Op Ranja en Rosé zie je vaak tips voorbij komen over leuke kinderboerderijen. Ik kan dan ook niet achterblijven met het delen van een superleuke Westlandse Kinderboerderij. Vandaag maken jullie kennis met SKiP, dat staat voor Stichting Kinderboerderij in Pijletuinen. Deze kinderboerderij vind je in Naaldwijk, in het Dreespark met die leuke speeltuin, waarover ik eerder heb geschreven .

Pijletuinen is de naam van de wijk in Naaldwijk (gemeente Westland), waarin de boerderij gevestigd is. De kinderboerderij is gelegen aan de Aalbersenstraat, aan de rand van het park en is te herkennen aan de oranje dakpannen. SKiP is op 29 september 2001 geopend op initiatief van een aantal zeer enthousiaste wijkbewoners. De stichting wordt ook nu nog altijd gerund door enthousiaste vrijwilligers.

SKIP Naaldwijk

Combinatie vrijwilligers en middelbare school

Het dagelijkse beheer van de kinderboerderij is in handen van een docent van het Flora College een middelbare school uit Naaldwijk. De samenwerking met de kinderboerderij betekent voor deze school een extra praktijklocatie op fietsafstand voor de lessen dierenverzorging. Deze lessen vinden vooral in de ochtend plaats. Bezoekers zijn ook dan van harte welkom en kunnen met eigen ogen zien hoe hard er gewerkt wordt door de Westlandse jeugd. Een gezellig team vrijwilligers houdt de boerderij draaiende in de weekenden en de schoolvakanties. Ook op sommige doordeweekse middagen zijn zij actief.

SKIP Naaldwijk

Welke dieren kun je er vinden?

Er zijn bij SKiP verschillende soorten dieren te vinden: cavia’s, chinchilla’s, degoes, geiten, gerbils, hamsters, kippen, konijnen, schildpadden, poezen, pony’s, ratten, schapen, tenrecs (soort tropische egeltjes) en vogels.

SKIP Naaldwijk

SKIP Naaldwijk

Knuffelen en borstelen, ook dat kan!

Het leuke van de cavia’s en konijnen is dat je deze kunt knuffelen en borstelen. De verblijven zijn zo ingericht, dat je er op krukjes tussen kunt gaan zitten. Zo kun je van dichtbij zien hoe ze bewegen, hoe ze eten en kun je horen wat voor geluidjes ze maken. De cavia’s en konijntjes kunnen ook voor je in een mandje gezet worden en dan kun je ze met een borsteltje borstelen. De kinderen mogen verder vrij rondlopen op de boerderij, met leuke kruiwagentjes en soms kunnen ze zelfs in de geiten weide of helpen met voeren.

SKIP Naaldwijk

Leuke activiteiten, door een écht animatieteam

Bij SKIP organiseren ze ook leuke activiteiten. Zo staat er altijd een klein tafeltje met kleurtjes, stiften en papier waar je kunt kleuren. Maar wat dacht je van een leuke vossenjacht of een dierenbingo. Om op de hoogte te blijven van deze activiteiten kun je het beste de Facebook pagina van SKIP volgen. of de pagina van het animatieteam van SKIP. Voor de echte fans van de kinderboerderij is het zelfs mogelijk om je kinderfeestje bij SKIP te vieren. Meer informatie daarover vind je terug op de website.

 

SKIP Naaldwijk

Welke Westlandse kinderboerderij is nog meer het bezoeken waard? Deel het met ons onder dit blog en wie weet zie je jouw tip binnenkort terug!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Kinderen worden boer bij SKiP (Naaldwijk)

Kinderboerderij SKiP (Stichting Kinderboerderij Pijle Tuinen), Aalbersestraat, Naaldwijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart