Vind de mooiste beestjes tijdens een Slootjes Safari

Slootjes Safari
Uitjes

Door Willemijn – Een tijdje geleden heb ik al een keertje iets over De Papaver geschreven. Een heel fijne plek in Delft waar je kinderen op een leuke manier kennis kunt laten maken met natuur, milieu en duurzaamheid. Dus toen mijn oudste zoon en ik tijdens ons gezamenlijk dagje uit gingen bleek De Papaver een schot in de roos. Want mijn zoon is een kleine bioloog en ik een grote, dus onze keus was gevallen op een Slootjes Safari.

Slootjes Safari

Op pad met een schepnet

Bij de Papaver kun je voor 5 euro per dag een safaritas huren. In de tas zit alles wat je nodig hebt om een leuke Slootjes Safari te hebben. Dus gingen wij, met een schepnet en een rugzak met daarin een wit bakje, een loepje en diverse determinatiekaarten, op pad naar een goede sloot. De dame van de Papaver had ons op een kaartje de beste sloot aangewezen. Ergens achter de IKEA in het weiland. Een kleine tien minuutjes wandelen.

Slootjes Safari

Genieten in het weiland

En daar zaten wij, heerlijk in de zon, in het weiland aan een sloot. En de eerste vangst was al een voltreffer. Want een visje, diverse larven, kevertjes en slakjes zaten in ons netje. En zo ging het bij elke schep door. We vingen visjes, een kikkertje, twee salamanders, libellelarven en platwormen. Door de loep alles bekijken is super interessant. Mijn zoon heeft zijn eigen loep, maar die je meekrijgt van De Papaver is voldoende om de kleine beestjes goed te kunnen zien. En met de app Waterleven kun je op een heel gemakkelijke manier de beestjes determineren (ontdekken wat het is) en bijhouden wat je hebt gevangen in een waarnemingenlijst.

Slootjes Safari

Praktisch

Als jij of je kind een beetje van de natuur houdt is een Slootjes Safari echt superleuk om te doen. De Papaver is doordeweeks geopend tussen half 10 en 17 uur. Op zaterdag is De Papaver gesloten en op zondag kun je tussen half twee en 17 uur terecht. Je vindt De Papaver op de Korftlaan 6 in Delft

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Vind de mooiste beestjes tijdens een Slootjes Safari

Korftlaan 6, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart