‘Bootjes kijken, IJsje eten…’ bij ‘Sluisje  (Leidschendam)

sluisje 2
Uitjes

Door Bernard – als ik de kinderen op een ijsje wil trakteren, dan doe ik dat graag bij het ‘Sluisje’ in Leidschendam. Vanaf Den Haag centrum fiets je hier in een klein half uurtje naartoe. Een eindje, maar met mooi weer écht de moeite waard. Graag vertel ik je waarom.

sluisje

 

IJs in overvloed

Bij het Sluisje in Leidschendam heb je ijs in overvloed. Op een afstand van nog geen 25 meter zitten naast elkaar drie fijne ijswinkels. Allereerst tref je Meatpoint, een snackbar, maar voor een softijsje een prima plek. Wil je dat niet? Loop dan een paar deuren verder voor een schepijsje van ijssalon Fanielje. Een plek voor ijssmulpapen. En kinderen vinden hier onder hun bolletje ijs een kleine (snoep) verrassing. Vooral de aardbeiensmaak is hier echt een aanrader. Toch nog liever iets anders? Probeer dan je geluk in de naastgelegen winkel bij het wat hippere IJs&Zo. Ook hier komen ijsliefhebbers aan hun trekken. Maar ook voor een kopje koffie ben je hier aan het juiste adres. En als je dan je ijsje hebt, steek je de weg over naar het terras om te genieten van de bootjes.

IJs & Zo

Wat een uitzicht

Maar los van alle ijsjeswinkels hier, ga ik natuurlijk vooral naar het Sluisje voor het uitzicht op de sluis. Want hoe leuk is het om ijs te eten terwijl de sluisjes links en rechts van je voortdurend open en dicht gaan? Terwijl je op één van de fijne terrassen direct aan het water geniet van je ijsje, passeert de ene na de andere sloep, jacht of zelfs binnenvaartschip. En daarbij zit je echt eerste rang. De schepen en scheepjes komen op enkele (centi)meters aan je neus voor bij. Vooral bij mooi en droog weer (in het bijzonder in de weekenden) is het hier een komen en gaan van boten en zie je de brugwachters druk heen en weer lopen. Dus heb je zin in een leuk fietstochtje én een ijsje? Fiets (of vaar!) dan eens naar het Sluisje in Leidschendam-Voorburg,  En trouwens; later op de dag kun je er ook prima pannenkoeken eten bij de Pannenkoe.

Fanielje

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

‘Bootjes kijken, IJsje eten…’ bij ‘Sluisje  (Leidschendam)

Sluis Leidschendam, Sluiskant, Leidschendam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart