Sinterklaas bij je thuis – Stichting ‘SNAAC’ – De opbrengst gaat naar het goede doel

Uitjes

Door Willemijn – De leukste periode van het jaar breekt weer aan. Morgen komt hij! Sinterklaas natuurlijk. De komende weken zingen we weer massaal liedjes, zetten we de schoen, eten we pepernoten en genieten we van de oplopende spanning tot pakjesavond. Heerlijk!

 Sinterklaas – bij jou thuis op de bank

Afgelopen jaar hebben wij de Sinterklaasperiode afgesloten met een echte Sinterklaas aan huis. De Sint en twee Pieten kwamen via Stichting SNAAC. Op 5 december tegen vijven kwamen zij bij ons langs om de kinderen te verwennen met een bezoek, een vriendelijk woord en een cadeautje. In zijn feestelijkste pak met zijn mooiste mijter stond hij onverwacht voor de deur. Wat was dat leuk! De kinderen genoten, glunderden van oor tot oor en vonden het superspannend.

Waardig én stuiterend

Rond half 5 moest ik onze Sint ophalen bij het gezin waar hij zijn tocht door Den Haag begonnen was. In de auto kon ik Sint kort iets vertellen over de kinderen, hun hobby’s, vriendjes en lievelingsspeelgoed. Na parkeren bleven Sint en Pieten nog even bij de auto staan. Ik kon dus rustig binnenkomen, mijn tas neerzetten en kinderen en man begroeten. En toen…….ging de bel! De Pieten stuiterden naar binnen en Sinterklaas kwam er waardig achteraan. Spannend voor iedereen.

Leuk voor iedereen

Nadat Sint in zijn zetel zat nam hij precies voldoende tijd per kind om er een leuk en ontspannen bezoek van te maken. De oudste, een beetje verlegen, werd door de Pieten gemakkelijk uit zijn schulp getrokken door hem te vragen naar zijn grote hobby zwemmen. De middelste, die voor niks en niemand bang is, stond voor aan bij Sint. Hij wist haar goed aan de praat te houden. En de jongste snapte het nog niet heel goed. Die vond vooral de pieten erg leuk.

Na een half uurtje zongen we Sinterklaas ‘uit’, genoten we van nog een presentje uit de zak die ze achterlieten  en snoepten we van het strooigoed dat de pieten nog even in de kleine handjes hadden gedrukt. Ze hebben er nog weken over gepraat en gisteren, na het Sinterklaasjournaal zei de middelste: ‘Wat waren wij bofferds hé mama, dat Sinterklaas bij ons op bezoek kwam….’

Sint voor het goede doel

Stichting SNAAC staat voor ‘Sint Nicolaas Actie Aloysius College’. Ondanks dat deze middelbare school niet meer bestaat, bestaat de Sinterklaasclub wel. Oud leerlingen en oud docenten verzorgen al jaren geheel vrijwillig en onbezoldigd Sinterklazen en pieterbazen voor gezinnen in en om Den Haag. De opbrengst van deze stichting is niet voor Sinterklaas zelf, maar gaat volledig naar een goed doel, gelieerd aan kinderen. Ik vind dat een heel fijne gedachte. Zo heb je niet alleen zelf plezier van Sinterklaas, maar een ander ook. Dit jaar zamelen ze geld in voor Yamaru. Een organisatie die zich inzet voor gehandicapte en kansarme kinderen in Indonesië.

Goed en betrouwbaar

De Sinterklaas en pieten die vorig jaar bij ons op bezoek kwamen waren top. De kostuums waren mooi en verzorgd, Sint had statuur, maar was niet té eng en de pieten wisten de kinderen goed te vermaken met leuke grapjes. SNAAC kiest er voor om de pieten volledig te schminken. En de vrijwilligers komen voorbereid: ze hadden zich ingelezen in de kinderen. Wil je dus een Sint op bezoek, inclusief twee pieten, dan is SNAAC een goede keuze.

Praktisch

De SNAAC Sinterklazen komen overal in Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, Poeldijk, Monster, Wateringen en een stukje van Naaldwijk. Je moet hem wel even ophalen bij het vorige adres, maar de organisatie houdt er rekening mee dat dat bij je in de buurt is. Woon je in een andere gemeente dan kun je wel een aanvraag doen, maar is dit afhankelijk van het tijdstip en de route of ze kunnen komen. Een Sinterklaas met twee Pieten kost €57 per half uur. Dit geld gaat dus naar het goede doel. Wil je een bezoek van de Goedheiligman en zijn gezelschap? Bestel er dan snel eentje via de website van SNAAC. Want als Sint zijn (SNAAC) agenda vol zit, moet je weer een jaartje wachten. Veel plezier!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Sinterklaas bij je thuis – Stichting ‘SNAAC’ – De opbrengst gaat naar het goede doel

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart