Snowworld: dé plek om je kind te leren skiën (Zoetermeer)

Snowworld - skiles
Uitjes

Door Annick – Skiën; you love it or you hate it. Maar 1 ding is vrijwel zeker; kinderen vinden het fantastisch. Dus 1. als voorbereiding op een wintersport of 2. gewoon voor de sportieve lol; Snowworld staat  tot je beschikking om je bloedje een paar lessen te geven en zo kennis te laten maken met de lange latten. In ons geval geldt reden 1; met onze vier- en tienjarige rijden wij vol goede moed richting Zoetermeer om die meiden zo ‘sneeuwvrij’ mogelijk te maken voor onze voorjaarsvakantie. Bij aankomst is meteen duidelijk dat je een soort Efteling ervaring te wachten staat. Professioneel word je gewezen op een parkeerplaats want “de hoofdparkeerplaats is helaas vol”. Geen probleem, want die paar minuten lopen is gelijk je warming up.

Snowworld - entree

Entertainment voor jong en oud

Wanneer we binnenkomen staat de jongste binnen no time te dansen voor de DJ booth met daarachter een DJ “in zijn pyjamabroek”. Aan de zijkant worden er ballonnen opgeblazen, er wordt bingo en reuze vier-op-een-rij gespeeld en YES, er is ook een voorstelling straks. Aan entertainment geen gebrek! En of je ervan houdt of niet; ze hebben hun best gedaan om de echte wintersportsfeer na te bouwen; van chalet decoratie tot aan apfelstrudel in een ware skihut.

Snowworld - verhuur

Spitsuur in de skiverhuur

Allemaal leuk en aardig maar we kwamen voor het skiën. Voordat de les begint is het even afzien, want ….het is zondagochtend en dan is het spits in Snowworld. De kinderen moeten die schoenen aan de voeten en die ski’s in de handen zien te krijgen. Al het materiaal kan gehuurd worden (schoenen, helm, ski’s, snowboard). Skikleding neem je zelf mee. En er is ook een hele grote wintersport- winkel aanwezig, mocht je nog iets willen kopen. Als de outfits compleet zijn en je je door alle enthousiaste skiërs en snowboarders heen, een weg hebt weten te banen naar de aangewezen plek waar de leraar de kindjes komt ophalen, kan je weer rustig ademhalen. “Dag; veel plezier!” en op naar de koffie.

Snowworld - horeca

Kijken naar je kind, met een goede koffie

Vanuit de skihut kunnen we de jongste het bergje zien afglijden. De oudste is wat verder weg, die kunnen we moeilijk volgen, maar 1 keer zwaaien is gelukt! We zien de jongste lachen, ze doet braaf wat de energieke begeleidsters zeggen en onze latte macchiato is lang niet slecht. Kortom; niets te klagen.

Snowworld - piste

De skiles was heerlijk

Na de les pikken we de meiden op; gelukkig gaat dit wat makkelijker dan het wegbrengen. Het is iets minder druk en ze hebben zoveel lol gehad en zulke stralende gezichten en rode wangen, dat ergernissen nu waarschijnlijk ook wat minder irritant zijn. Ze zijn ontzettend enthousiast, de les was lollig, leerzaam en gezellig. De begeleiders zijn professioneel, vrolijk en zorgzaam. De organisatie tijdens en rondom de lessen is strak. Dus of je met de kinderen vrij wil skiën, eenmalig een proefles wil volgen of toe bent aan een vierweekse cursus; ik vind het een aanrader.  Het kan wat massaal en druk zijn, maar er valt een hoop te beleven en ze hebben alles prima onder controle. Oh, goedkoop is het niet, maar je krijgt er wel veel lol voor terug.

Dit artikel werd geschreven voor Annick de Wolf. Lees hier meer over haar.

Deze review is objectief geschreven. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Snowworld: dé plek om je kind te leren skiën (Zoetermeer)

SnowWorld Zoetermeer, Buytenparklaan, Zoetermeer, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart