Park Sorghvliet: op zoek naar kastanjes, paddenstoelen en ‘elfenbankjes’

Uitjes

Door Willemijn – Drie dagen geleden, 21 september, is de herfst officieel begonnen. Wat is er nu niet fijner om een lekkere boswandeling te maken en daarna thuis te komen met je jaszakken uitpuilend van de kastanjes? Dit kindergeluk vinden wij in Park Sorghvliet, waar een aantal grote kastanjebomen voldoende kastanjes laten vallen om heel veel Haagse kinderen blij te maken. Maar ook voor andere ‘herfstpracht’ ben je hier op het juiste adres: Park Sorghvliet in de herfst is sprookjesachtig mooi.

Sorghvliet

Bergen kastanjes

Zodra je het park betreedt waan je je midden in het bos. Doordat het gehele park ommuurd is, worden de stadsgeluiden gedempt en is het een zee van rust. Bij binnenkomst volg je rechtdoor het centrale pad en dit is ook gelijk het rondwandelpad door het park. Al na 100 meter tref je de eerste kastanjeboom, maar het grote kastanje geluk vind je vooral achterin het park. Want vlak bij het hek met het Catshuis, als je een zijpaadje inslaat vanaf het centrale pad, is het een kastanje-raap-paradijs voor jezelf en voor de kinderen. Extra leuk is dat op dit moment her en der in het park prachtige paddenstoelen en ‘elfenbankjes’ staan. Dus voor een lekkere herfstwandeling met kinderen is dit heerlijk.Sorghvliet

 

Toegangskaart verplicht

Park Sorghvliet is een relatief onbekend park in Den Haag. De ingang ligt aan de Scheveningseweg. Voordat je het park kunt bezoeken moet je een toegangskaart kopen. Deze kaarten geven je met je gezin (maximaal 3 personen per kaart) tot eind 2017 toegang tot het park. Je kunt ze het gehele jaar kopen bij het Haagse Uitbureau/ VVV en bij boekhandel Paagman (zowel op de Fred als ook vestiging centrum) voor €7,15. Neem de kaart altijd mee, want er wordt vooral in het weekend vaak op gecontroleerd.

En terwijl de kinderen hun blik op de kastanjes op de grond richten, kun je zelf even tot rust komen in dit schilderij van herfstkleuren.

 

Deze tips is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geen geld of vergoeding (noch kastanjes)

Delen:


Bekijk op kaart

 Park Sorghvliet: op zoek naar kastanjes, paddenstoelen en ‘elfenbankjes’

Park Sorghvliet, Scheveningseweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart