’t Speelduin: een heerlijke speeltuin in de duinen

t speelduin (1)
Uitjes

Door Willemijn – Het komende weekend wordt het fantastisch weer. Spelen in de speeltuin én spelen in de duinen is dan natuurlijk heerlijk. Allebei vinden mijn kinderen fijn. Dat moeten ze geweten hebben bij de gemeente toen ze ’t Speelduin ontwierpen. Want zoals de naam al zegt is’t  Speelduin een speeltuin in de duinen. Voor ons wel een stukje fietsen, maar dat is de moeite waard. Zelf vind ik dat dit een van de beste speeltuinen van Den Haag is, ruim opgezet, helemaal van natuurlijke materialen, veel speelvariatie voor zowel kleintjes als wat grotere kinderen.

t speelduin (3)

t speelduin (2)

Alles van hout

’t Speelduin ligt in Duindorp, net in de duinen. Alle speeltoestellen zijn van hout en bieden veel uitdaging voor kinderen. Het gedeelte bij binnenkomst is voor de kleintjes. Lage glijbaantjes, houten bruggetjes en een driepersoonsbabyschommel. Verderop in de speeltuin zijn de meer uitdagende speelmaterialen, zoals een kabelbaan, touwladders, evenwichtsbalken, trappen en hogere glijbanen. Het terrein is groot en toen wij er laatst waren was het niet druk. t speelduin (5)

t speelduin (7)

Neem zelf iets lekkers mee

’t Speelduin is een speeltuin, dus voor de ouders zijn er weinig faciliteiten. Er is geen horeca en ook geen toiletgelegenheid. Op zich is dat natuurlijk prima als je zelf wat te drinken en wat lekkers mee neemt. Je kunt er wel fijn zitten en er zijn veel picknicktafels, bankjes of boomstronken waar je heerlijk in het zonnetje naar je spelende kids kunt kijken. Daarnaast is het snel aangenaam warm, door de beschutte ligging in de duinen, wat nu het nog steeds een beetje koud blijft wel van pas komt. Kortom ’t Speelduin is een speeltuin zoals je kunt verwachten, namelijk een plek om te spelen en dat kun je hier als de beste.t speelduin (4)

Wil je nog meer speeltuin inspiratie? bekijk dan ook onze ‘speeltuinen top 13‘ of onze ‘top 10 waterspeeltuinen‘.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

’t Speelduin: een heerlijke speeltuin in de duinen

Wieringsestraat 266, 2583 VH Den Haag

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart