’t Speelduin: een heerlijke speeltuin in de duinen

t speelduin (1)
Uitjes

Door Willemijn – Spelen in de speeltuin en spelen in de duinen. Allebei vinden mijn kinderen heerlijk. Dat moeten ze geweten hebben bij de gemeente toen ze ’t Speelduin ontwierpen. Want zoals de naam al zegt is’t  Speelduin een speeltuin in de duinen. Helaas voor ons wel een behoorlijk stuk fietsen. Zelf vind ik dat dit een van de beste speeltuinen van Den Haag is, ruim opgezet, helemaal van natuurlijke materialen, veel speelvariatie voor zowel kleintjes als wat grotere kinderen.

t speelduin (3)

t speelduin (2)

Alles van hout

’t Speelduin ligt in Duindorp, net in de duinen. Alle speeltoestellen zijn van hout en bieden veel uitdaging voor kinderen. Het gedeelte bij binnenkomst is voor de kleintjes. Lage glijbaantjes, houten bruggetjes en een driepersoonsbabyschommel. Verderop in de speeltuin zijn de meer uitdagende speelmaterialen, zoals een kabelbaan, touwladders, evenwichtsbalken, trappen en hogere glijbanen. Het terrein is groot en toen wij er waren (op een zonnige zaterdagmiddag) was het niet druk. Er was voldoende ruimte om lekker te spelen.

t speelduin (5)

t speelduin (7)

Neem zelf iets lekkers mee

’t Speelduin is een speeltuin, dus voor de ouders zijn er weinig faciliteiten. Er is geen horeca en ook geen toiletgelegenheid. Op zich is dat natuurlijk prima als je zelf wat te drinken en wat lekkers mee neemt. Je kunt er wel fijn zitten en er zijn veel picknicktafels, bankjes of boomstronken waar je heerlijk in het zonnetje naar je spelende kids kunt kijken. Daarnaast is het snel aangenaam warm, door de beschutte ligging in de duinen, wat nu het nog steeds een beetje koud blijft wel van pas komt. Kortom ’t Speelduin is een speeltuin zoals je kunt verwachten, namelijk een plek om te spelen en dat kun je hier als de beste.t speelduin (4)

Wil je nog meer speeltuin inspiratie? bekijk dan ook onze ‘speeltuinen top 10‘ of onze ‘top 10 waterspeeltuinen‘.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

’t Speelduin: een heerlijke speeltuin in de duinen

Wieringsestraat 266, 2583 VH Den Haag

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart