Superspeeltuin Mariahof: op avontuur in het klimkasteel

Mariahof
Uitjes

Door Willemijn – Een nieuwe speeltuin ontdekken! Dat is echt heerlijk. Tenminste als het een prettige plek is om lekker te spelen voor de kinderen. En een fijn bankje voor de ouders is ook wel prettig. Beetje groen is helemaal mooi meegenomen. Zo’n ontdekking deden mijn jongste twee kinderen en ik afgelopen zaterdag.

Speeltuin Mariahof

Wonen in de toren

We moesten een boodschap doen in winkelcentrum Mariahoeve, dus fietsten we die kant op. Omdat ik daar de weg niet helemaal weet kwamen aan de achterkant van het winkelcentrum aan. En daar viel mijn oog over een verzorgd park met iets verderop een groot houten klimkasteel. Dat had ik duidelijk goed gezien. In het parkje troffen we een mooie speeltuin. Het klimkasteel is gigantisch, met twee grote torens, een supersnelle glijbaan, meerdere loopbruggen en een kabelbaan. Ook vind je hier een grote schommel gemaakt van een band en meerdere schommels (ook babyschommels). De kinderen vinden het heerlijk. Ze glijden en klimmen. Ze wonen allebei in een toren en bewaken de loopbruggen tegen imaginaire vijanden.Speeltuin Mariahof

Speeltuin Mariahof

Speeltuin Mariahof

Op een bankje in het park

Ondertussen heb ik mijzelf op een van de bankjes geïnstalleerd. Nog even lekker in het zonnetje. Want deze speeltuin staat midden in een mooi verzorgd park met onder andere een mooie bloementuin. Aan bankjes geen gebrek en ook picknicktafels zijn ruimschoots aanwezig. Het is hier lekker zitten.

Speeltuin Mariahof

Écht avontuur

Dan roepen de kinderen: ‘mama, er is hier ook een avonturenpad’. Nog meer leuks dus. Mijn bankje moet ik verlaten om samen met de kinderen het pad te ontdekken. Hier kunnen kinderen ook nog klimmen, over boomstammen lopen, evenwichtsopdrachten uitvoeren. Deze zijn niet zo heel moeilijk, dus ook leuk voor kleinere kinderen. Na een dik uur spelen stappen we weer op de fiets. Maar wel met de belofte dat we hier snel weer terugkomen. Want deze speeltuin biedt voldoende om nog een keertje te komen spelen.

Speeltuin Mariahof Speeltuin Mariahof Speeltuin Mariahof

Delen:


Bekijk op kaart

Superspeeltuin Mariahof: op avontuur in het klimkasteel

Ametisthorst 9, 2592 GD Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart