Drie keer spelen in het Zuiderpark

Zuiderpark Zuiderpret
Uitjes

Door Willemijn – Het Zuiderpark, een saai grasveld midden in de stad, waar buiten barbecueën eigenlijk niets te beleven is. Dat was mijn beeld van dit bekende Haagse park. Maar wat was dat een vergissing. In mijn zoektocht naar leuke dingen voor Ranja en Rosé kwam ik vaak het Zuiderpark tegen. Dus togen wij op een zonnige zaterdag naar Den Haag zuid om het Zuiderpark eens te bekijken. En wat hebben wij een leuke ochtend gehad!

Zuiderpark

Prachtig park

We zijn het park ingegaan aan de kant van de nieuwe sportcampus, waar de stoomtreintjes rijden op zondag en op woensdag. Helaas voor de kinderen reden die dus niet. Ons kwam dat wel goed uit, want hoe leuk de treintjes ook zijn, wij kwamen voor het park. En wat schetste onze verbazing. We kwamen in een heel mooi park terecht: bomen, water, bloemen, ganzen. Heerlijk om een wandeling te maken en lekker op de step en de loopfiets doorheen te mogen lopen.

Cowboy spelen in het Wilde Westen

Bij de eerste speeltuin die we tegenkwamen staat een Western klimkasteel. Terwijl de kinderen genoten van het klimmen en glijden, dronken wij ons eerste kopje koffie uit de thermoskan. Deze speeltuin is vooral leuk voor kinderen die al een beetje kunnen klimmen. Onze jongste van bijna drie jaar kon met wat hulp van zijn broer en zus redelijk meekomen. Maar spannend om zo hoog te klimmen was het zeker. Na dit westernavontuur togen wij via het Rosarium (wat papa en mama mooier vonden dan de kinderen) langs de vijvers naar ons volgende speelavontuur. Zuiderpark

Klimmen bij Ot & Sien

De tweede speeltuin, Ot & Sien, is een combinatie van schommels, een klimkasteel en een prachtige klimbaan van dikke touwen. En vooral dat laatste klimtoestel werd door mijn twee oudste kids met gejuich ontvangen. Want als je van klimuitdaging houdt is dit echt een topper. Door de touwen, over de touwbruggen, klimmen naar de top en zwaaien naar je ouders die vooral hopen dat de kinderen goed vasthouden. Op deze speeltuin staat een klein huisje, waar een aardige mevrouw een ijsstalletje heeft.

Zuiderpark Ot en Sien

Zuiderpark Ot en Sien

Zuiderpark Ot en Sien

Nat worden in Zuiderpret

De laatste speeltuin die we aandeden is de natuurspeeltuin Zuiderpret. En dat was echt een schot in de roos. Inmiddels was de zon stevig aan het schijnen, dus wat waterverkoeling kwam als geroepen. En dat is ruimschoots aanwezig in de natuurspeeltuin. Want kinderen kunnen lopen door kleine beekjes, stappen op de stapstenen, over boomstammen het water oversteken. Voor ouders staan er picknicktafels en grote stenen om lekker op te zitten. Ook een kraantje voor schoon drinkwater en om de handen te wassen is heel fijn. Punt van kritiek en iets om als ouder goed op te letten is dat het hier niet erg schoon is. Hangjongeren kennen deze plek ook. Jammer van de gemeente dat ze daar niet op handhaven, want juist deze speeltuin is een grote toevoeging in het park en voor de wijk.

Zuiderpark Zuiderpret

Zuiderpark Zuiderpret

Heel moe, maar heel voldaan liepen, stepten en loopfietsten we vervolgens weer naar de auto. Maar niet voordat we even naar binnen hebben gegluurd bij de mooie, ouderwetse midgetgolfbaan. En natuurlijk met de belofte aan de kinderen dat we hier snel weer eens gaan spelen.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Drie keer spelen in het Zuiderpark

Zuiderpark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart