Een speeltuinvereniging? Ja! – Leidschendam

Speeltuinvereniging Leidschendam
Uitjes

Door Mieke – We stappen het liefste op de fiets als we ergens naar toe gaan. Soms houdt dat je tegen om naar een speeltuin op bijna een half uur fietsen te gaan. Maar niet deze keer. Want: deze speeltuin is zowel voor de oudste als de jongste een feest. En ja, na dagen van wisselvallig weer, scheen nu de zon, eropuit dus! Op naar de Speeltuinvereniging van Leidschendam. Zonder lidmaatschap, want dat mag gewoon.

Speeloase

Ik had een speeldate voor Eef geregeld, want hoewel ze heel graag met haar grote zus en haar vriendinnen mee speelt, of afhankelijk is van de broertjes of zusjes van dat vriendinnetje, verdient ze ook haar eigen speelafspraakje. Nu hebben we een heel leuk overbuurmeisje, en samen hebben ze een grote voorliefde voor kat Siep, meer heb je op die leeftijd niet nodig. Na een half uurtje fietsen en zingen kwamen we aan in Leidschendam waar zich, bijzonder goed  verstopt in een woonwijk, deze speeltuinvereniging zich bevindt. Een speeloase, en nog volledig omheind ook. Speeltuinvereniging Leidschendam

Geen lid, toch naar binnen

Bij aankomst werden we vrolijk begroet door een dame aan een tafeltje. Ze hield de administratie bij, bij een lidmaatschap mag je doorlopen, anders kost een bezoek 2 euro pp. Wat reuze meevalt als je ziet wat je ervoor krijgt: verschillende speelvelden, voor de verschillende leeftijden. Van een klimheuvel en klimparcours tot een kabelbaan, een klein speelhuis of zandbak, maar ook een waterspeeltuin en veld voor voetbal of basketbal. Vanzelfsprekend missen ook de wipkippen, schommels en draaimolens niet.

Speeltuinvereniging Leidschendam

Horeca met fijne prijsjes

Na wat schommelpret en een valpartij van een van de kleintjes, streken we al snel neer op het terras, pal naast de zandbak. Strategisch gekozen want we konden vrijwel de hele speeltuin overzien. Handig omdat Nynke als grote zus al snel het klimparcours verkende en de zandbak toch vooral een grote aantrekkingskracht had op de kleintjes. Met de zonnebril op en een drankje in de hand (heel fijn geprijsd allemaal), hielden we het met gemak twee uur vol. En toen stapten we weer zingend op de fiets naar huis….

Speeltuinvereniging Leidschendam

Praktisch

Je vindt de Leidschendamse Speeltuinvereniging op de Rozenlaan 16a in Leidschendam. Een lidmaatschap kost 40 euro per kalenderjaar, per gezin en een losse entree is 2 euro per persoon. Op doordeweekse dagen is de speeltuin geopend tussen 15.30 uur en 17.30 uur. Op zaterdag kun je al vanaf 13.30 uur komen spelen en op zondag is de speeltuin gesloten. Voor de openingstijden in de vakantie kun je het beste even de site bekijken.

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Een speeltuinvereniging? Ja! – Leidschendam

Rozenlaan 16, Leidschendam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart