Word speleoloog bij de Klimmuur (De Uithof)

speleo
Uitjes

Door Willemijn – laatst beschreef ik hier hoe ik met mijn kids ben gaan klimmen bij de Klimmuur Den Haag (locatie De Uithof). Een ontzettend leuke en sportieve activiteit. Maar wist je dat je bij de Klimmuur De Uithof sinds kort nog een leuke ervaring kunt opdoen? Naast klimmen, kunnen je kids nu ook op onderzoek in een levensechte speel ‘grot’. Als echte speleologen doken mijn kids het donker in.

Speleo

Grot experience inclusief ballenbak

Tijdens een ‘Speleo Adventure’ ga je – inclusief hoofdlamp – de ‘donkere’ spelonken van het 60 meter lange adventure labyrint in. Je kruipt (in het aardse donker) door nissen en ‘spelonken’. Je bent dus echt aangewezen op je zintuigen, hoofdlamp én elkaar. Tijdens je tocht door het gangenstelsel stuit je op onverwachte ervaringen. Zo is er een indoor ballenbassin – als alternatief voor een grottenpoel. Mijn zoon vond het in eerste instantie een beetje eng, maar eenmaal binnen met een vriendje, kreeg ik ze er nauwelijks meer uit.

Speleo

Heel veilig: escape luiken en licht

Als je dit leest, denk je wellicht: ‘brrr… wat eng’. Nou moet ik toegeven dat je niet al te claustrofobisch moet zijn. Echter; onveilig is het absoluut niet. Daar is namelijk een reden voor: het hele labyrint kent over de volle lengte van 60 meter tientallen nooduitgangen. Werkelijk om de paar centimeter zit er een leuk of een deur die direct aan de gangen aansluit, waardoor deelnemers er eenvoudig uit kunnen stappen. Ook kan het licht in het gehele gangenstelsel met één druk op de knop aan – waardoor je ziet waar je bent. Kortom: mocht je eenmaal binnen denken, ‘help, ik wil eruit!’ dan is dat dus snel geregeld.

Speleo

Praktisch

De Speleo Adventure is voor zowel kinderen als volwassenen. Wel moet je als volwassenen niet groter zijn dan 2 meter/ 85 kg. Dit i.v.m. de nauwe doorgangen waar je door heen moet kruipen.

Speleo

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Word speleoloog bij de Klimmuur (De Uithof)

De Uithof, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart