Doe de speurtocht in Meijendel en word een duinwachter

Meijendel Duinwachter
Uitjes

Door Willemijn – Weet jij dat de duinen hun eigen ‘boswachter’ hebben? Je raadt het al….de duinwachter. Een duinwachter zorgt voor de duinen en let op de planten en dieren die er leven. In Meijendel kunnen je kinderen – en jijzelf – nu ervaren hoe het is om duinwachter te zijn. Tijdens de ‘hulp-duinwachter’ speurtocht loop je niet alleen heerlijk door de duinen en het prachtige duingebied, maar leer je ook over de natuur en beantwoord je vragen over zaken die een duinwachter moet weten. Wij deden de speurtocht afgelopen week en genoten, zoals altijd, van dit bezoek aan Meijendel.

Meijendel Duinwachter

Heerlijke wandeling

De speurtocht begint bij Dunea Bezoekerscentrum De Tapuit. Hier kun je bij de balie kosteloos een speurtocht op halen. Neem wel zelf een pen mee, want die krijg je er niet standaard bij. Vervolgens kun je buiten van start. De route heeft een aangename lengte voor kinderen: circa 1,5 kilometer. Je loopt door de duinen en het bos van Meijendel. Onderweg vind je om de ca. 50 meter een bordje met een routepijl of met een duinwachter-quizvraag gericht op kinderen. De jongens renden van bordje naar bordje, waardoor wij even lekker konden wandelen. Zij vonden het een leuke en interactieve manier om wat om te steken en lekker buiten te zijn.

Meijendel Duinwachter

Meijendel Duinwachter

Klimmen klauteren en koffie

De wandeling eindigt aan het eind van het Monkeybos, aan de kant van de kabelbaan. Fijn, want de kids kunnen nog lekker even klimmen en klauteren. Als je de laatste vraag beantwoord hebt ben je weer terug bij De Tapuit en (heel handig) bij de horeca, pannenkoekenboerderij Meijendel. Hier kun je desgewenst genieten van iets lekkers terwijl je kids spelen in de speeltuin of bij de waterpomp. Want een lekker kopje koffie of thee, dat wil elke (hulp) duinwachter wel!

Meijendel Duinwachter

Meijendel Duinwachter

Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Deze review is dus objectief gekozen. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart