Honderden Kerststallen in het Stadsklooster (27 en 28 december en 2 en 3 januari)

Uitjes

Door Willemijn – Kerstmis is natuurlijk het feest van de lichtjes, de kerstman en cadeautjes. Maar vooral ook van Jozef en Maria en de geboorte van het kindje Jezus. Wij vieren thuis vooral dat laatste feest. Gezellig met ouders en schoonouders, broers en zussen en neefjes en nichtjes. Daarom vind ik het ook heel leuk om mijn kinderen te leren wat het Kerstverhaal inhoudt. En is het niet heel gemakkelijk om dat de doen aan de hand van een Kerststal?

Honderden kerststallen

In het Stadsklooster van Den Haag kun je op 27 en 28 december  in de middag vanaf 13 uur gaan genieten van honderden kerststallen. Wij zijn twee jaar geleden een kijkje gaan nemen en het is echt een aanrader om even langs te fietsen. Kinderen zijn zeer welkom. In kleine kastjes zijn kinderdeurtje. Wat achter de deurtjes zit, dat mogen wij grote mensen niet weten. Ook kregen de kinderen een ‘diamant’. Die mochten ze neerleggen op de mooiste kerststal. Ondertussen loop je door het klooster en ga je 60 jaar terug in de tijd.

Door het hele gebouw is een kerststallen tentoonstelling ingericht met in alle hoekje en gaatjes stallen uit de gehele wereld. Van heel groot, tot ieniemienie klein; steen, klei en hout; uitbundig gekleurd en zeer ingetogen. Iedereen is welkom om te komen kijken. Groot, klein, volwassenen en kinderen, Katholieken, Moslims, Hindoe’s en mensen die niet geloven. Dat maakt niets uit, als je maar interesse hebt in de verzameling Kerststallen.

Stadsklooster

Het Stadsklooster is één van de verborgen parels van Den Haag. Op het Westeinde (nummer 101) is het gevestigd. Al meer dan honderdvijftig jaar is dit een klooster van de Broeders van Maastricht hier samen. Maar tegenwoordig biedt het complex ook onderdak aan het Straatpastoraat, aan diverse Afrikaanse kerken, het zangkoor Phoenix en aan verschillende culturele activiteiten.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Honderden Kerststallen in het Stadsklooster (27 en 28 december en 2 en 3 januari)

Westeinde 101, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart